Musical Date

MUSCIAL DATE 2

MUSICAL DATE 1

Het Brussels Short Film Festival organiseert tijdens haar 22ste editie (25/04 tot 05/05) voor de vierde keer op rij een Musical Date in samenwerking met Sabam for Culture. 

Via de Musical Date wil het Brussels Short Film Festival de samenwerking tussen twee artistieke werelden stimuleren en componisten en regisseurs de kans geven om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Kortfilmprojecten maken via deze Musical Date kans op de originele compositie van hun soundtrack door professionele componisten.

Sabam FOR CULTURE-web

Verloop van de Musical Date

Op basis van de ingestuurde scenario’s zullen 5 projecten geselecteerd worden door een comité. De regisseurs of producers worden vervolgens uitgenodigd op het Brussels Short Film Festival om hun project voor te stellen. Tijdens een sessie op het festival krijgen de regisseurs of producers elk een uur de tijd om hun scenario en hun visie voor de filmmuziek voor te stellen aan de twee aanwezige componisten.

Aan het eind van deze sessies kiezen de twee componisten elk hun favoriet kortfilmproject waarvoor ze de muziek zullen componeren. De producenten van de twee uitgekozen projecten krijgen hiervoor elk een beurs ter waarde van 2000 euro, aangeboden door Sabam for Culture. De beurs wordt uitgereikt tijdens de slotceremonie van het festival op 5 mei en dient ter ondersteuning voor de kosten van de compositie en opname.

Voor deze vierde editie van Musical Date hebben we de eer te mogen samenwerken met componisten Frédéric Vercheval (pianist en componist Duelles, Chez Nous) en Hendrik Lasure (pianist van bands SCHNTZL, Bombataz en componist van Trio). 

In 2018 gingen de twee beurzen van Sabam for Culture, elk ter waarde van €2000, naar “Klem” van Ish Ait Hamou, gekozen door Jean-Luc Fafchamps en “Mélanie” van Jacinta Agten, gekozen door Antoine Wielemans.

 

 

Dit jaar zijn de 5 projecten die zullen deelnemen aan ontmoetingen met componisten:

  • Cimmaron van Rémi Vandenitte en Cédric Bourgeois geproduceerd door Zorobabel
  • Grapefruit van Henry Disotuar geproduceerd door De Wereldvrede
  • Het Loze Vissertje van Wim Temmerman geproduceerd door Vivi Film
  • Les âmes à zones van Babetida Sadjo geproduceerd door Beluga Tree
  • On my way van Sonam Larcin geproduceerd door Need Productions