Musical Date

© Sarah Geerits
© Sarah Geerits
© Sarah Geerits
© Sarah Geerits

Het Brussels Short Film Festival organiseert tijdens de 23ste editie voor de vijfde keer op rij de Musical Date in samenwerking met Sabam for Culture.

Via de Musical Date wil het Brussels Short Film Festival de samenwerking tussen twee artistieke werelden stimuleren en componisten en regisseurs de kans geven om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Kortfilmprojecten maken via deze Musical Date kans op de originele compositie van hun soundtrack door professionele componisten.

Sabam FOR CULTURE-web

Verloop van de Musical Date

Op basis van het scenario worden vijf regisseurs geselecteerd om de aan de ontmoetingen deel te nemen. Tijdens de ontmoeting krijgt de producer een uur de tijd om het project voor te stellen en ideeën uit te wisselen over de muzikale compositie.

De twee producenten van de winnende kortfilms ontvangen elk een beurs van 2000 euro, aangeboden door Sabam for Culture, die wordt uitgereikt tijdens de slotceremonie van het festival op 2 mei 2020. Het geld heeft als doel de kosten te dragen van de compositie en de opname.


Interesse ?

Inschrijven kan tot en met 30 maart 2020 door het indienen van het inschrijvingsformulier en de nodige documenten naar workshorts@bsff.be.


Gelieve aandachtig het reglement te lezen alvorens de kandidatuur in te dienen.