Musical Date

MUSCIAL DATE 2

MUSICAL DATE 1

Het Brussels Short Film Festival organiseert tijdens haar 22ste editie (25.04 > 05.05) voor de vierde keer op rij een Musical Date in samenwerking met Sabam for Culture. 

Via de Musical Date wil het Brussels Short Film Festival de samenwerking tussen twee artistieke werelden stimuleren en componisten en regisseurs de kans geven om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Kortfilmprojecten maken via deze Musical Date kans op de originele compositie van hun soundtrack door professionele componisten.

Sabam FOR CULTURE-web

Verloop van de Musical Date

Op basis van de ingestuurde scenario’s zullen 5 projecten geselecteerd worden door een comité. De regisseurs of producers worden vervolgens uitgenodigd op het Brussels Short Film Festival om hun project voor te stellen. Tijdens een sessie op het festival krijgen de regisseurs of producers elk een uur de tijd om hun scenario en hun visie voor de filmmuziek voor te stellen aan de twee aanwezige componisten.

Aan het eind van deze sessies kiezen de twee componisten elk hun favoriet kortfilmproject waarvoor ze de muziek zullen componeren. De producenten van de twee uitgekozen projecten krijgen hiervoor elk een beurs ter waarde van 2000 euro, aangeboden door Sabam for Culture. De beurs wordt uitgereikt tijdens de slotceremonie van het festival op 5 mei en dient ter ondersteuning voor de kosten van de compositie en opname. 

Voor deze vierde editie van Musical Date hebben we de eer te mogen samenwerken met componisten Frédéric Vercheval (Duelles, Chez Nous) en Hendrik Lasure (Trio, muziekgroepen SCHNTZL, Bombataz,...). 

In 2018 gingen de twee beurzen van Sabam for Culture, elk ter waarde van €2000, naar “Klem” van Ish Ait Hamou, gekozen door Jean-Luc Fafchamps en “Mélanie” van Jacinta Agten, gekozen door Antoine Wielemans.

 

Hoe deelnemen? 

Producenten met een project dat in aanmerking komt voor dit initiatief kunnen hun kandidatuur indienen via mail tot en met 1 april 2019. Gelieve volgende elementen in één PDF-document op te sturen naar workshorts@bsff.be:

  • Onderstaand deelnameformulier (ingevuld en ondertekend)
  • Het scenario of een ruwe montage van de film en een letter of intent voor de kortfilm, in PDF-formaat
  • Een letter of intent betreffende de muziek, in PDF-formaat
  • Een productie nota die de vooruitgang van het project en komende ontwikkelingen weergeeft, in PDF-formaat
  • Een budgettair en financieel plan
  • Een planning met betrekking tot de (post)productie
  • CV’s van de regisseur en producent(en)
  • Een contract voor de overdracht van de rechten
  • Elk nuttig document complementair aan het project

In onderstaande documenten vindt u het volledige reglement met de selectievoorwaarden en het deelnameformulier. Gelieve de voorwaarden en selectieprocedure grondig na te lezen alvorens een aanvraag in te dienen.