European Film Awards – Short Matters #1

27 april 2019 – 21:30 – Flagey

3 programma’s zijn gewijd aan films die prijzen weggekaapt hebben in grote festivals zoals die van Berlijn, Venetië of Rotterdam.

 

Aquaparque

Ana Moreira

Aquaparque
Land Portugal
Genre Fictie
2018 - 17' - Color
In een verlaten waterpark zijn een meisje en een jongen verborgen voor de buitenwereld. Tussen de ruïnes van de oude zwembaden en kapotte glijbanen, vinden ze een schuilplaats om te treuren over het verlies van hun hoop en dromen.

Los que Desean (Those who desire)

Elena Lopez Riera

Los que desean
Land Spanje, Zwitserland
Genre Documentaire
2018 - 24' - Color
In het zuiden van Spanje wordt een race georganiseerd met allerlei gekleurde duiven. De winnende duif is niet diegene die eerst aankomt, maar de duif die weet hoe het vrouwtje te verleiden en er het langst weet naast te vliegen.

Kontener

Sebastian Lang

Kontener
Land Duitsland
Genre Fictie
2017 - 30' - Color
Tava en Maryna, twee Poolse vrouwen, werken op een melkerij in Oost-Duitsland. Ook al zijn ze landgenoten, toch negeren ze elkaar met opzet. Tot op een dag Tava niet komt opdagen op het werk.

I signed the petition

Mahdi Fleifel

I signed the petition
Land Verenigd Koninkrijk
Genre Documentaire
2018 - 11' - Color
Twee vrienden bespreken de zin en de gevolgen van het openlijk ondersteunen van een culturele boycot van Israël. Eén van hen heeft immers een petitie getekend en is nu op van de zorgen.

L’échappée (The Escape)

Laetitia Martinoni

L'échappée
Land Frankrijk
Genre Fictie
2018 - 10' - Color
Alice zingt, draagt make-up, lacht. Ze is gelukkig. Toch is ze in het ziekenhuis en erg ziek. Ze is echter verliefd op haar chirurg, haar redder. Hij komt haar elke avond bezoeken.