Spring naar content

Workshop Pitching

Deze workshop in (speed)pitching geeft filmstudenten en jonge professionals de kans een kortfilmproject voor te stellen aan gerenommeerde producers.

Informatie voor de editie 2021 zal binnenkort beschikbaar zijn. 

In het kader van de 23ste editie heeft het Brussels Short Film Festival een workshop pitching georganiseerd met de Scenaristengilde.

Deze workshop in (speed)pitching heeft filmstudenten en jonge professionals (scenaristen en regisseurs) de kans gegeven om hun kortfilmproject voor te stellen aan producers, een pitch te oefenen in reële omstandigheden en onmiddellijke feedback te krijgen van professionals.

 

De workshop duurt ongeveer 2u en bestaat uit twee delen: een theoretische inleiding en een speed pitching. Tijdens de inleiding krijgen deelnemers concrete uitleg over de do’s en don’ts van het pitchen. Vervolgens zetten we theorie meteen om in praktijk aan de hand van een speed pitching-sessie. Elke deelnemer krijgt 10 minuten de tijd om een producer te overtuigen van zijn/haar project. Wanneer de tijd om is, wordt er doorgeschoven zodat alle deelnemers alle producers ontmoeten. Aan het einde van de speed pitching-sessie voorzien we een kort briefingmoment. Na afloop van de workshop wordt iedereen uitgenodigd voor een lunch om de discussies verder te zetten in een informele sfeer.