Skip to content

Workshop Pitching

Deze workshop in (speed)pitching geeft filmstudenten en jonge professionals de kans een kortfilmproject voor te stellen aan gerenommeerde producers.

 

Deadline: 16 augustus 2020

In het kader van de 23ste editie organiseert het Brussels Short Film Festival een workshop pitching op donderdag 10 september 2020 in samenwerking met de Scenaristengilde.

Deze workshop in (speed)pitching geeft filmstudenten en jonge professionals (scenaristen en regisseurs) de kans om hun kortfilmproject voor te stellen aan producers, een pitch te oefenen in reële omstandigheden en onmiddellijke feedback te krijgen van professionals.

 

De workshop duurt ongeveer 2u en bestaat uit twee delen: een theoretische inleiding en een speed pitching. Tijdens de inleiding krijgen deelnemers concrete uitleg over de do’s en don’ts van het pitchen. Vervolgens zetten we theorie meteen om in praktijk aan de hand van een speed pitching-sessie. Elke deelnemer krijgt 10 minuten de tijd om een producer te overtuigen van zijn/haar project. Wanneer de tijd om is, wordt er doorgeschoven zodat alle deelnemers alle producers ontmoeten. Aan het einde van de speed pitching-sessie voorzien we een kort briefingmoment. Na afloop van de workshop wordt iedereen uitgenodigd voor een lunch om de discussies verder te zetten in een informele sfeer.

 

Meer informatie over de begeleidende producenten volgt binnenkort.

 

Toelatingsvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor dit initiatief moet het project voldoen aan volgende criteria :

  • Je bent beginnend scenarist, regisseur of filmstudent
  • Het scenario betreft een kortfilm (fictie, documentaire of animatie)
  • Het scenario moet een origineel werk zijn.
  • Het thema van het scenario is vrij te bepalen.
  • Het scenario is geschreven in het Nederlands of Engels.


Inschrijving

Inschrijven kan tot en met 16 augustus 2020 door het ingevuld inschrijvingsformulier en bijlagen in
1 pdf-bestand op te sturen naar workshorts@bsff.be.

 

Info & contact

Margaux Bertier
02 248 08 72
workshorts@bsff.be