Spring naar content

Pers Jury

engelen
gabriel
elli

Aurore
Engelen

Na haar studie literatuur creëerde en leidde Aurore Engelen gedurende vijf jaar een Afrikaans filmfestival in Brussel. Tegelijkertijd werkte ze samen met diverse productiestructuren, beheerde de onlinecommunicatie van Les Magritte du cinéma en organiseerde de workshops en professionele ontmoetingen van het Festival de Namur. Sinds 2008 is ze Belgisch correspondent van Cineuropa en sinds 2016 ook hoofdredacteur van Cinevox.

Bjorn
Gabriels

Bjorn Gabriels is auteur, filmcriticus en hoofdredacteur van het onafhankelijke, kritische filmtijdschrift Filmmagie.

Elli 
Mastorou

Elli Mastorou is afgestudeerd in Film Writing en Film Analysis en start in 2012 als freelance filmjournalist bij Editions de l’Avenir. Sinds 2016 is ze ook verantwoordelijk voor de filmpagina’s van het dagblad Metro Belgique. Haar activiteiten als criticus zijn zowel voor radio (La Première, Radio Campus) en televisie (CinéStation RTBF). Haar eindwerk over Emile Zola’s filmbewerkingen is gepubliceerd door Editions Universitaires Européennes.

harris

Richard
Harris

Richard Harris behaalde een diploma aan Columbia University. Hij debuteerde bij Pacifica Radio in New York als program producer, on-air host, traffic director, operations director en program director. Daarna werkte hij bij het CBS-TV-netwerk in Los Angeles als writer/producer creative services, movies & mini-series. Momenteel is hij journalist voor The Bulletin in Brussel.

Deborah Laurent

Déborah
Laurent

Déborah Laurent is al 17 jaar journalist. Ze werkt al enkele jaren bij La Dernière Heure, werkt samen met de redacties van Le Soir Magazine en Flair en is al meer dan tien jaar filmjournalist voor 7sur7.be. Ze verslaat festivals zoals het filmfestival van Cannes, de Oscars, het TIFF, SXSW en de Mostra van Venetië.

Foto : © Ioannis Tsouloulis

heyrendt

Hubert
Heyrendt

 

Hubert Heyrendt is afgestudeerd in Romaanse talen en literatuur en in cultuurmanagement aan de ULB. Hij is journalist bij La Libre Belgique sinds 1999, waar hij sinds 2002 filmcriticus is. Hij levert ook een bijdrage aan het economische tijdschrift Trends Tendances en schrijft aan de culinaire blog “La cuisine à quatre mains” mee.