Skip to content

Schoolvoorstelling – Voor de lagere school (vanaf 8 jaar)

DINSDAG 28 APRIL | 9U30 TOT 11U30 | PALACE

.

LEERLINGENPRIJS

Ter ere van de 90e verjaardag van de leesreeks Vlaamse filmpjes reiken de leerlingen dit jaar hun eigen prijs uit: de Leerlingenprijs! Na de schoolvoorstellingen voor de lagere school (8-12 jaar) kiezen ze de beste kortfilm en valt de winnende regisseur in de prijzen. Want Uitgeverij Averbode ondersteunt verbeelding, verwondering en creativiteit. In kortfilms én in jeugdboeken.

averbode

De Zon is een Maffe God

Mathijs Dekyvere

Pays Belgïe
Genre Fictie
2018 - 12' - Couleur
Adam, een negenjarige enthousiaste jongen, komt aan het woord in een groots tv-interview. Zijn verhaal begint wanneer zijn vriendinnetje Claudia hun prille relatie beëindigt. Adam is hier het hart van in maar blijft niet bij de pakken zitten. Vanop een dak in de stad bedenkt hij een strategie om Claudia’s liefde terug te winnen. Hij besluit om zo snel mogelijk volwassen te worden en zo het hart van Claudia te heroveren.

Scrambled

Bastiaan Schravendeel

Pays Nederland
Genre Animatie
2017 - 6' - Couleur
Een klassieke Rubik-kubus ontpopt zich tot een eigenwijze puzzel met een missie in deze gestileerd computeranimatie met een magisch tintje. Wanneer een jonge vrouw haar trein mist en de tijd wil doden met een spelletje op haar telefoon, komt de kubus plotseling uit zijn hoekje tevoorschijn en daagt haar uit.

Aya va à la plage

Maryam Touzani

Pays Maroc
Genre Fictie
2018 - 18' - Couleur
De tienjarige Aya werkt als dienstmeisje in het centrum van Casablanca. Ze is niet vrij om te gaan en staan waar ze wilt maar dat kan haar levensvreugde niet temperen. Het ondeugende, intelligente en grappige meisje maakt er elke dag het beste van en ze vindt troost bij haar buurvrouw, haar vriendin en trouwe maatje. Nu het Suikerfeest eraan komt, heeft Aya maar één droom: naar huis terugkeren.

Things you can do with extendable arms

Luca Paulli

Pays Italië, Verenigd Koninkrijk
Genre Animatie
- 2' - Couleur
Wat zou je doen als je een pil had waarmee je armen elastisch werden? Een humoristische reflectie op de samenleving die ons wil laten begrijpen hoe we, in een constante zoektocht naar aandacht, onszelf trachten te definiëren door wat we consumeren.

Hello – Salaam

Kim Brand

Pays Nederland
Genre Documentaire
2017 - 15' - Couleur
Sil (10) en Merlijn (11) staan op het punt een grote reis te maken: ze gaan een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos bezoeken. Van hun moeders - die beiden vrijwilligerswerk doen in vluchtelingenkampen - hebben ze de verhalen gehoord over de kinderen die er wonen. Nu willen ze het zien met hun eigen ogen. Hoe is het om in een kamp te leven? De eerste ontmoetingen zoals het uitdelen van eten en het voorzichtig begroeten monden als snel uit in speelse bijeenkomsten en goede gesprekken in verschillende talen. Is dit het begin van een vriendschap?

Music for One Apartment and Six Drummers

Johannes Stjärne Nilsson, Ola Simonsson

Pays Zweden
Genre Fictie
2001 @nl - 10' - Color
Zes drummers geven een georganiseerde jam-sessie. Ze maken gebruik van het vertrek van een ouder koppel om een appartement als hun concertzaal in te richten. Aan de hand van alledaagse gebruiksvoorwerpen geven ze vier concerten: 'Keuken', 'Slaapkamer', 'Badkamer' en 'Woonkamer'.