Spring naar content

Openingsavond

02.09 – 19.30 & 20.00 – VENDÔME


De openingsavond van het 23ste Brussels Short Film Festival trapt deze nieuwe editie in stijl af.

De European Short Film Audience Award (ESFAA) werd vorig jaar gelanceerd in samenwerking met 9 Europese festivals en biedt een selectie van de beste Europese kortfilms, die een Audience Awardin hun land hebben gekregen !

Animatie, komedie, thriller,ontdek de favoriete films van de toeschouwers van Europese festivals en stem voor het European Audience Award!! Aarzel niet, je bent in goedehanden!

Kom op woensdag 2 september in de Vendôme voor dit unieke evenement!

Mind My Mind

Floor Adams

Pays Nederland
Genre Animatie
2019 - 29'40'' - Color
Chris is een jonge autistische man die zijn obsessie voor bommenwerpers verbergt. Hij leeft met de hulp van Hans, een kleine man die in zijn hoofd leeft en de sociale scripts voor Chris vertaalt. Wanneer Gwen de zoöloog Chris uitnodigt om haar favoriete kameleon te zien zetten Chris en Hans het flirt script in… maar dan overlijdt de kameleon en moet Chris door Gwen afwijken van het script.

Norteños

Grandmas

Pays Verenigd Koninkrijk
Genre Fictie
2018 - 7'58'' - Color
Barry, een aanvaardbare dwaas ergens uit het noordwesten, probeert zijn ex-vriendin over te halen hem te helpen nadat hij zijn grootmoeder op gruwelijke wijze heeft vermoord met een hamer.

Revolvo

Francy Fabritz

Pays Duitsland
Genre Fictie
2019 - 8' - Color
Twee vrouwen ontvoeren een verdachte extreemrechtse politicus door op elegante wijze zijn auto te stelen met hem in de kofferbak. Wat op het eerste gezicht een onschuldige rit lijkt, groeit uit tot een wraakplan.

To Teach a Bird to Fly

Minna Rainio, Mark Roberts

Pays Finland
Genre Fictie
- 24' - Color
Deze docu-fictie vertelt het verhaal van de uitsterven van vogels van het oogpunt van hermietibis, en het project om de soort te herintroduceren in Europa.

Une Sœur (A Sister)

Delphine Girard

Pays Belgïe
Genre Fictie
2018 - 16'29'' - Color
A night. A car. A woman in trouble. A call.