Spring naar content

Next Generation 5

24.04.2022 – 20.30 – Vendôme
27.04.2022 – 21.00 – RITCS


De Next Generation Competitie presenteert elk jaar een selectie studentenfilms. De competitie bestaat dit jaar zowel uit Belgische films als studentenfilms uit het buitenland.

37 films werden geselecteerd uit 947 inzendingen en nemen het tegen elkaar op in de Next Generation Competitie.

Gastarbeiders

Issam Bougrine

Pays Belgïe
Genre Fictie
2021 - 27' - Couleur
Mimoun en Hamidou zijn twee Marokkaanse gastarbeiders die in 1964 naar het ‘beloofde land’ België zijn getrokken. Ze kwamen er werken in de mijnen, met als doel geld sparen en terugkeren. Maar niet alles verloopt zoals ze het zich hadden voorgesteld.

Kad jutro svane

Karmen Obrdalj

Pays Bosnië en Herzegovina
Genre Fictie
2021 - 23'00" - Couleur
Een eenzaam en verlegen meisje spendeert haar dagen met wijn te drinken op het dak, wachtend tot haar vriendje thuiskomt. Ze voelt dat er iets mis is. Het gebrek aan seks en een vriendschap met een andere vrouw verslechteren haar lichaamsbeeld.

Le Boug Doug

Théo Jollet

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2020 - 25'58" - Couleur
Doug en zijn vrienden hangen rond in een klein stadje in Frankrijk. Ze vormen een kleine doelloze gemeenschap, maken grappen en verdienen wat door te stelen. Dit fragiele evenwicht wordt verstoord door de verschijning van een mystieke entiteit.

Les naufragés de l’autocar

Liora Berliner

Pays Belgïe
Genre Fictie
2021 - 15'10" - Couleur
Wanneer ze op het punt staan aan boord te gaan van een bus, wordt het vertrek tegengehouden door twee vrouwen die willekeurig worden beschuldigd van teveel bagage. Alix probeert de situatie op te lossen.

Pore

Clémence Rogge

Pays Belgïe
Genre Animatie
2021 - 05'45" - Couleur
Yann en Laila komen samen dronken thuis van een feestje, tot Laila ongemakkelijk wordt wanneer Yann een foto van haar probeert te maken.