Spring naar content

Latino

22.04.2022 – 15.00 – Flagey


Sinds 2007 bestaat er een zusterband tussen de gemeente Elsene en de stad Biarritz, deze verhouding vertaalt zich ook naar het grote scherm. Dit filmprogramma geeft je de gelegenheid op ontdekkingstocht te gaan in het teken van Latijns-Amerika. Het programma werd samengesteld door het Festival de Cinémas et Cultures d’Amérique latine in Biarritz.

La Radio

Carlos Novella

Pays Venezuela
Genre Fictie
2021 - 14' - Couleur
De 60-jarige Humberto reist door de chaotische stad Caracas, op zoek naar een reparatie voor zijn oude en beschadigde radio die hem zijn hele leven al heeft vergezeld.

Son of Sodom

Theo Montoya

Pays Colombia
Genre Documentaire
2020 - 15' - Couleur
Camilo, een jonge Pasoliniaanse ephebe verdwijnt voordat hij werkelijk heeft kunnen bestaan: zijn leven blijft letterlijk (en cinematografisch) stilstaan bij het moment van de casting, het testmoment. Een geest die door archiefbeelden uit de dood is opgewekt, achtervolgt diegenen die hem wel hebben kunnen overleven maar die ook gedoemd blijken tot een dood die even nabij als onvermijdelijk is.

La Luz de Masao Nakagawa

Hideki Nakazaki

Pays Mexico, Pérou
Genre Documentaire
2021 - 8' - Couleur
Al 91 jaar lang bewaart Nakagawa Photo Studio de erfenis van zijn oprichter. Deze man genaamd Massao Nakagawa, was een Japanse migrant die de eerste fotostudio in het noorden van Peru oprichtte.

Igual/Diferente/Ambas/Nenhuma

Adriana Barbosa, Fernanda Pessoa

Pays Brazilië
Genre Documentaire
2020 - 19' - Couleur
Tijdens een lange periode van isolatie, ver weg van elkaar, vinden 2 vrienden elkaar terug dankzij videoboodschappen, geïnspireerd door de blik van vrouwelijke filmmakers: Marie Menken, Joyce Wieland, Gunvor Nelson en Yvonne Rainer. Fernanda die in São Paulo woont en Adriana die in Los Angeles woont. Ze delen hun inspiratie met elkaar en leggen hierbij samen de realiteit van deze tijd vast.

Entre ellas

Roxane Florin

Pays Mexico
Genre Documentaire
2020 - 23' - Couleur
In de intimiteit van een wasserette gelegen in Mexico City, kwamen de eenzame vrouwen van de buurt elke dag met spontane solidariteit bijeen om elkaars verhalen te delen. Door de verkenning van hun eenzaamheid krijgt de cyclus van het vrouwelijke geheugen vorm.