Musical Date

MUSCIAL DATE 2

MUSICAL DATE 1

Met als doel de samenwerking tussen twee artistieke disciplines te stimuleren, organiseert het Brussels Short Film Festival jaarlijks een 'Musical Date' in samenwerking met SABAM For Culture, waar componisten en regisseurs elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen.

SABAM For Culture reikt tweemaal een beurs van 2.000 euro uit voor de muzikale compositie van een kortfilm. Het principe van de Musical Date is eenvoudig: uit de geselecteerde scenario's kiezen twee componisten elk een project waarvoor ze de muziek zullen componeren.

Sabam FOR CULTURE-web

Musical Date 2018

In zijn 21ste editie werkte het Brussels Short Film Festival samen met SABAM for Culture voor een derde editie van de Musical Date.

Op basis van de ingestuurde scenarios werden vijf regisseurs geselecteerd door een comité om hun project voor te stellen. Tijdens de sessies kregen ze elk een uur de tijd om hun scenario en concept voor de filmmuziek te presenteren aan de twee aanwezige componisten.

Aan het einde van deze sessies kozen de componisten een filmproject waarvoor ze de filmmuziek zouden componeren. De producenten van de gekozen filmprojecten kregen hiervoor een beurs ter waarde van 2000 euro aangeboden door SABAM for Culture, die werd uitgereikt op de slotceremonie van het festival op 6 mei 2018 en instaat voor de kosten van het componeren en de opnames.

De twee beurzen ter waarde van 2000 euro, uitgereikt door SABAM for Culture, gingen in 2018 naar:

 

  • “KLEM” van Ish Ait Hamou, gekozen door Jean-Luc Fafchamps
  • “MELANIE” van Jacinta Agten, gekozen door Antoine Wielemans

 

De inschrijvingen voor de vierde editie van de Musical Date gaan binnenkort van start.