Skip to content

Musical Date

Het Brussels Short Film Festival organiseert tijdens de 23ste editie voor de vijfde keer op rij de Musical Date in samenwerking met Sabam for Culture.

Via de Musical Date wil het Brussels Short Film Festival de samenwerking tussen twee artistieke werelden stimuleren en componisten en regisseurs de kans geven om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Kortfilmprojecten maken zo kans op een originele compositie van hun soundtrack door professionele componisten.

Dit jaar werken we met veel plezier samen met Liesa Van der Aa (Cargo, Eva) en Fabien Leclercq (Le Motel) (Binti, Rosie & Moussa).

 

Verloop van de Musical Date

Op basis van het scenario worden vijf regisseurs / producenten geselecteerd om de aan de ontmoetingen deel te nemen. Tijdens de ontmoeting krijgt de producer een uur de tijd om het project voor te stellen en ideeën uit te wisselen over de muzikale compositie.

De twee producenten van de winnende kortfilms ontvangen elk een beurs van 2000 euro, aangeboden door Sabam for Culture, die wordt uitgereikt tijdens de slotceremonie van het festival op 12 september 2020. Het geld heeft als doel de kosten te dragen van de compositie en de opname.


Interesse?

Gelieve uw kandidatuur in te sturen ten laatste deze woensdag 12 augustus door het ingevuld inschrijvingsformulier en de nodige documenten op te sturen naar workshorts@bsff.be.

Gelieve aandachtig het reglement te lezen alvorens de kandidatuur in te dienen.

 

Vragen of opmerkingen?

Margaux Bertier
02 248 08 72

workshorts@bsff.be