Spring naar content

Musical Date

Elk jaar slaan Sabam for Culture en het Brussels Short Film Festival de handen in mekaar voor de organisatie van de Musical Date, die de samenwerking tussen twee artistieke werelden beoogt.

De editie 2022 is afgelopen, info betreffende editie 2023 volgt binnenkort.

Projectoproep 2023: binnenkort meer informatie

In 2022 gingen we op Musical Date met Ruben De Gheselle (Ensor 2022 voor Clara Sola) en Vincent Cahay (Magritte 2022 voor Adoration).

Verloop van de Musical Date

7 zorgvuldig geselecteerde projecten maakten kans op een originele score, gecreëerd door Ruben De Gheselle of Vincent Cahay! De regisseurs en hun producenten kregen de unieke gelegenheid om hun scenario en muzikaal concept voor te stellen tijdens 1uur-durende meetings met de componisten, op 25 april 2022. Na afloop van deze uitwisselingen koos elke componist zijn favoriet scenario waarvoor hij zich engageerde om er de filmmuziek voor te creëren.

De producent wiens project de voorkeur genoot van één van de filmcomponisten, ontving een beurs van 2500, aangeboden door Sabam For Culture, voor de creatie van de score van de film.

In 2022 gingen 7 projecten op Musical Date:

- Poumpo, Anthony Tueni (Monkey Productions)
- Nkondi, Michael Palmaers & Frederik Palmaers (Soil)
- Futur Antérieur, Amélie Navarro & Gaëtan D'Agostino (Néon Rouge)
- Le Festin du Géant, Eve de Roeck (Ozù Productions)
- Chez Ali, Anne-Lise Morin (Angie Productions)
- Cimarron, Rémi Vandenitte & Cédrice Bourgeois (Zorobabel)
- Sofa, Rémi Quodbach (Koko arrose la culture)

In 2022 werden twee beurzen van 2500€ uitgereikt aan:

  • Cimarron van Rémi Vandenitte en Cédric Bourgeois, geproduceerd door Zorobabel en Lardux Films, gekozen door Vincent Cahay
  • Nkondi van Michael Palmaers en Frederik Palmaers, geproduceerd door S.O.I.L Productions, gekozen door Ruben de Gheselle