Spring naar content

Musical Date

Elk jaar slaan Sabam for Culture en het Brussels Short Film Festival de handen in mekaar voor de organisatie van de Musical Date, die de samenwerking tussen twee artistieke werelden beoogt.

29 april 2024

Flagey

Voor regisseurs, producenten

Deadline inzendingen: 14 maart 2024

Deze activiteit vindt plaats in het Nederlands en in het Frans

Ga op Musical Date met Margaret Hermant & Justine Bourgeus aka Tsar B!

 Verloop van de Musical Date

5 zorgvuldig geselecteerde projecten in ontwikkeling maken kans op een originele score, gecomponeerd door Justine Bourgeus (Samuel's Travels, Godvergeten) of Margaret Hermant (Le coeur noir des forêts)!

Regisseurs en hun producenten krijgen de unieke kans om hun scenario en muzikaal concept  tijdens 1uur-durende meetings voor te stellen aan één of beide componisten. Na afloop van deze gesprekken zullen allebei de componisten hun favoriete project kiezen waarvoor ze de filmmuziek zullen componeren.

De producenten wiens project de voorkeur heeft genoten van één van de filmcomponisten ontvangt een beurs van 2500€, aangeboden door Sabam For Culture, voor de creatie van de muziekscore van de film.

 

In 2023 werden twee beurzen van 2500€ uitgereikt aan:

  • Touch Me van Tom Dupont, geproduceerd door De Wereldvrede, gekozen door Catherine Graindorge
  • Backstage van Inès Eshun, geproduceerd door Winnie Productions, gekozen door  Aiko Devriendt

In 2022 werden twee beurzen van 2500€ uitgereikt aan:

  • Cimarron van Rémi Vandenitte en Cédric Bourgeois, geproduceerd door Zorobabel en Lardux Films, gekozen door Vincent Cahay
  • Nkondi van Michael Palmaers en Frederik Palmaers, geproduceerd door S.O.I.L Productions, gekozen door Ruben de Gheselle