Spring naar content

Musical Date

Elk jaar slaan Sabam for Culture en het Brussels Short Film Festival de handen in mekaar voor de organisatie van de Musical Date, die de samenwerking tussen twee artistieke werelden beoogt.

27 april 2023

Flagey

Deze activiteit vindt plaats in het Nederlands en in het Frans

Projectoproep 2023 deadline: 19 maart 2023
Om je kandidatuur te versturen, gelieve het formulier hieronder in te vullen

Voor regisseur.se.s, Producent.e.s

Voor de 2023-editie gaan we op Musical Date met Aiko Devriendt (Echo, Bamboe, Nora en Sam) en Catherine Graindorge (Le chant des hommes, White Box Jacket).

Verloop van de Musical Date

5 zorgvuldig geselecteerde projecten maken kans op een originele score, gecreëerd door Catherine Graindorge of Aiko Devriendt! Tijdens het festival krijgen de regisseurs en hun producenten de unieke gelegenheid om hun scenario en muzikaal concept voor te stellen tijdens 1uur-durende meetings met de componisten. Na afloop van deze uitwisselingen kiest elke componist zijn favoriet scenario waarvoor hij zich wil engageren om er de filmmuziek voor te creëren.

De producent.e.s wiens project de voorkeur geniet van één van de filmcomponisten, ontvangt een beurs van 2500, aangeboden door Sabam For Culture, voor de creatie van de score van de film.

 

In 2022 werden twee beurzen van 2500€ uitgereikt aan:

  • Cimarron van Rémi Vandenitte en Cédric Bourgeois, geproduceerd door Zorobabel en Lardux Films, gekozen door Vincent Cahay
  • Nkondi van Michael Palmaers en Frederik Palmaers, geproduceerd door S.O.I.L Productions, gekozen door Ruben de Gheselle