Spring naar content

Musical Date

Het Brussels Short Film Festival organiseert tijdens de 23ste editie voor de vijfde keer op rij de Musical Date in samenwerking met Sabam for Culture.

Via de Musical Date wil het Brussels Short Film Festival de samenwerking tussen twee artistieke werelden stimuleren en componisten en regisseurs de kans geven om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Kortfilmprojecten maken zo kans op een originele compositie van hun soundtrack door professionele componisten.

Informatie voor de editie 2021 zal binnenkort beschikbaar zijn. 

Dit jaar werkten we met veel plezier samen met Liesa Van der Aa (Cargo, Eva) en Fabien Leclercq (Le Motel) (Binti, Rosie & Moussa).

 

In 2020 werden de twee beurzen uitgereikt aan

Polina van Arthur Lecouturier (Iota Production), gekozen door Liesa Van der Aa

Oldtown van David Vermander (Cartouche), gekozen door Fabien Leclerq

 

Verloop van de Musical Date

Op basis van het scenario worden vijf regisseurs / producenten geselecteerd om de aan de ontmoetingen deel te nemen. Tijdens de ontmoeting krijgt de producer een uur de tijd om het project voor te stellen en ideeën uit te wisselen over de muzikale compositie.

De twee producenten van de winnende kortfilms ontvangen elk een beurs van 2000 euro, aangeboden door Sabam for Culture. Het geld heeft als doel de kosten te dragen van de compositie en de opname.

 

Sabam FOR CULTURE-web