Spring naar content

Musical Date

Elk jaar slaan Sabam for Culture en het Brussels Short Film Festival de handen in mekaar voor de organisatie van de Musical Date, die de samenwerking tussen twee artistieke werelden beoogt.

Deze activiteit vindt plaats in het Nederlands en in het Frans

Projectoproep is gesloten

Voor regisseurs, Producenten

In 2023gingen we op Musical Date met Aiko Devriendt (Echo, Bamboe, Nora en Sam) en Catherine Graindorge (Le chant des hommes, White Box Jacket).

Verloop van de Musical Date

5 zorgvuldig geselecteerde projecten in ontwikkeling maakten kans op een originele score, gecreëerd door Catherine Graindorge of Aiko Devriendt! Tijdens het festival kregen de regisseurs en hun producenten de unieke kans om hun scenario en muzikaal concept voor te stellen tijdens 1uur-durende meetings met de componisten. Na afloop van deze gesprekken koos elke componist zijn/ haar favoriete project waarvoor hij/ zij zich wil engageren om er de filmmuziek voor te maken.

De producent wiens project de voorkeur heeft genoten van één van de filmcomponisten ontvangt een beurs van 2500€, aangeboden door Sabam For Culture, voor de creatie van de score van de film.

 

In 2023 werden twee beurzen van 2500€ uitgereikt aan:

  • Touch Me van Tom Dupont, geproduceerd door De Wereldvrede, gekozen door Catherine Graindorge
  • Backstage van Inès Eshun, geproduceerd door Winnie Productions, gekozen door  Aiko Devriendt

In 2022 werden twee beurzen van 2500€ uitgereikt aan:

  • Cimarron van Rémi Vandenitte en Cédric Bourgeois, geproduceerd door Zorobabel en Lardux Films, gekozen door Vincent Cahay
  • Nkondi van Michael Palmaers en Frederik Palmaers, geproduceerd door S.O.I.L Productions, gekozen door Ruben de Gheselle