Spring naar content

European Short Film Audience Award

10 kortfilms trekken door Europa!

ESFAA - carte

Met medewerking van negen vooraanstaande Europese festivals  lanceert het Brussels Short Film Festival de European Short Film Audience Award (ESFAA), een tournee van tien films die op de genoemde festivals werden bekroond met de nationale publieksprijs.

De winnaar van het eerst European Short Film Audience Award, die wordt bekend gemaakt tijdens de openingsceremonie van het 23ste Brussels Short Film Festival 2020 is Nefta Football Club van Yves Piat.

De winnaar ontvangt een prijs van € 3500, aangeboden door de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België.

Op het programma van deze tweede editie van het European Short Film Audience Award (ESFAA) : 

Norteños

Norteños 
van Grandmas

Encounters Short Film and Animation Festival Bristol Audience Award

Barry, een aanvaardbare dwaas ergens uit het noordwesten, probeert zijn ex-vriendin over te halen hem te helpen nadat hij zijn grootmoeder op gruwelijke wijze heeft vermoord met een hamer.

teach a bird

To teach a bird to fly
van Minna Rainio, Mark Roberts

Tampere Film Festival Audience Award
.

Deze docu-fictie vertelt het verhaal van de uitsterven van vogels van het oogpunt van hermietibis, en het project om de soort te herintroduceren in Europa.

Revolvo 2

Revolvo
van Francy Fabritz

Interfilm - International Short Film Festival Berlin Audience Award

Twee vrouwen ontvoeren een verdachte extreemrechtse politicus door op elegante wijze zijn auto te stelen met hem in de kofferbak. Wat op het eerste gezicht een onschuldige rit lijkt, groeit uit tot een wraakplan.

 

MindMyMind-still02

Mind My Mind
van Floor Adams

Go Short - International Short Film Festival Nijmegen Audience Award

Chris is een jonge autistische man die zijn obsessie voor bommenwerpers verbergt. Hij leeft met de hulp van Hans, een kleine man die in zijn hoofd leeft en de sociale scripts voor Chris vertaalt. Wanneer Gwen de zoöloog Chris uitnodigt om haar favoriete kameleon te zien zetten Chris en Hans het flirt script in… maar dan overlijdt de kameleon en moet Chris door Gwen afwijken van het script.

Une Soeur - Delphine Girard

Une Sœur
van Delphine Girard

Brussels Short Film Festival Audience Award
.

A night. A car. A woman in trouble. A call.

memorable

Mémorable
van Bruno Collet

Clermont-Ferrand International Film Festival Audience Award

Kunstschilder Louis en zijn vrouw Michelle maken sinds kort een aantal vreemde dingen mee. De wereld om hen heen lijkt constant in verandering. Langzaamaan verliezen meubels, voorwerpen en mensen hun echte vorm en lijken ze zelfs uit elkaar te vallen.

Manolo y Carmela 2

Manolo Montesco y Carmela Capuleto
van María Jáimez

Alciné - Festival de Cine Alcalá de Henares Audience Award

Wat zou er in het leven van Romeo en Julia gebeuren als ze niet als tieners waren overleden? Hoe was hun leven geweest op 90-jarige leeftijd?

Plus One

Plus One
van Myroslava Klochko

Lviv International Short Film Festival Wiz Art Audience Award

Ida en Jura zijn pasgetrouwd en in verwachting. Plots komt Ida te weten dat het kind speciaal zal zijn. Ze weet niet hoe Jura op het nieuws zal reageren of wat het leven met een buitengewoon kind haar zal brengen.

*** Local Caption *** Les extraordinaires mésaventures de la jeune fille de pierre, Gabriel Abrantes, F/P 2019, V'19, Shorts

Les extra-ordinaires mésaventures de la jeune fille de pierre van Gabriel Abrantes

Curtas Vila do Conde - International Film Festival Audience Award

Beu om maar een banaal architectonisch ornament te zijn rent een beeldhouwer weg van het Louvre om het echte leven in de straten van Parijs te confronteren.