Spring naar content

Workshop Pitchen

Pitchen, of de kunst van het overtuigen.

Deze workshop in (speed)pitching geeft filmstudenten en jonge professionals de kans hun kortfilmproject voor te stellen aan gerenommeerde producers, in reële omstandigheden.

Donderdag 2 september 

van 10u tot 13u

DE SELECTIE IS BEKEND!

We kregen dit jaar erg veel kwalitatieve inzendingen! Daarom zijn we heel blij te melden dat we 7 beloftevolle deelnemers (ipv 5) hebben geselecteerd om deel te nemen aan deze workshop:

  • Maï Calon & Basil Canoo met “Universe”
  • Lune Cladakis met “Wolkenkrabber”
  • Charlotte De Cort met “Tour d'Amour"
  • Eva Eysermans met “Câlin”
  • Sarah Lederman met “Lola”
  • Kate Maveau met "A Bird’s Suicide”
  • Jeroen Zeegers met “Joop de Vlinderman”

In het kader van de 24ste editie organiseert het Brussels Short Film Festival op donderdag 2 september opnieuw een workshop pitchen, in samenwerking met de Scenaristengilde en de Auteurs.

Met deze workshop willen we filmstudenten en jonge professionals (scenaristen en regisseurs) leren hoe een kortfilmproject te pitchen aan producers.

De Workshop bestaat uit een theoretische inleiding (2u) onder begeleiding van producent en regisseur Piet Sonck, gevolgd door een speedpitching sessie (1u).

Geselecteerde deelnemers krijgen de unieke kans om hun pitch te oefenen voor gevestigde producenten als Elisa Heene (Mirage), Roxanne Sarkozi (De Wereldvrede), Brecht Van Elslande (Animaltank), Raf Roosens (Rococo) en Piet Sonck (Gypsy Productions) zelf. Om af te sluiten volgt een kort feedback moment en wordt iedereen uitgenodigd voor een informele drink later op de dag (indien de huidige sanitaire maatregelen het toelaten).

 

Dit jaar maakt de beste pitch kans op een prijs van 500€, aangeboden door de Auteurs!