Skip to content

European Film Awards – Short Matters #2

29 april 2019 – 16:00 – Lumen

3 programma’s zijn gewijd aan films die prijzen weggekaapt hebben in grote festivals zoals die van Berlijn, Venetië of Rotterdam.

 

Lâchez les chiens (Release the dogs)

Manue Fleytoux

Pays Belgïe, Frankrijk
Genre Fictie
2017 - 21' - Color
Anouck is een verlegen meisje dat de keuze zal moeten maken tussen haar man, een aantrekkelijke waakhond of haar kleine broertje, een boze puppy. Op de vooravond van de 18de verjaardag van haar broer, ontploft de delicate situatie.

Gli Anni (The Years)

Sara Fgaier

Pays Frankrijk, Italië
Genre Documentaire
2018 - 20' - Color
Flarden tekst uit Les années van de Franse schrijfster Annie Ernaux, gecombineerd met oude familiefilmpjes. Noch de woorden, noch de beelden geven het hele verhaal weer.

СРАМ (Shame)

Petar Krumov

Pays Bulgarije
Genre Fictie
2017 - 24' - Black & White
Macho is een arme jongen die vaak spijbelt om op een bouwplaats te werken. Het enige lichtpunt in zijn leven is vriendin, Donna. Maar Donna is onzeker tegenover zijn moeder, die op school als conciërge werkt.

What’s the Damage

Heather Phillipson

Pays Verenigd Koninkrijk
Genre Experimenteel
2017 - 7' - Color
Een experimentele collage gegroeid uit een groeiend onbehagen over de oprukkende machtsstructuren wereldwijd. Een rebellie tegen de dominantie van de blanke man via beelden van overgekamde toupetjes, opkomende supermanen, pizza's en drones.

Prisoner of Society

Rati Tsiteladze

Pays Georgië
Genre Documentaire
2018 - 15' - Color
Een jonge transgendervrouw zit gevangen tussen haar persoonlijk verlangen naar vrijheid en de traditionele verwachtingen van haar ouders.