Spring naar content

Openingsavond

20.04.2022 – 19.00 – Flagey


« Best-of »

De 25ste editie van het Brussels Short Film Festival start in schoonheid met een selectie van niet te missen kortfilms die tijdens het festival te zien zullen zijn.

Kom deze unieke pareltjes ontdekken tijdens de openingsavond van het festival op 20 April in de alom bekende Studio 4 in Flagey.

Avec Thelma

An Sirot , Raphael Balboni

Pays Belgïe
Genre Fictie
2017 - 13' - Color
Door een vulkaaneruptie zit Raphaël, de broer van Vincent, vast in Chicago. Er mag voorlopig niet gevlogen worden. Of hij en zijn partner Jean zolang op de dochter van Raphaël willen passen, Thelma.

Instead of Abracadabra

Patrik Eklund, Mathias Fjellström

Pays Zweden
Genre Fictie
2008 @nl - 22'00'' - Color
Thomas is een beetje oud om bij zijn ouders te blijven wonen, maar omwille van zijn droom om goochelaar te worden, heeft hij geen keuze. Wat zijn vader wil is dat hij volwassen wordt en een echte job zoekt.

Loop

Pablo Polledri

Pays Argentinië, Spanje
Genre Animatie
- 08'30'' - Couleur
In deze samenleving herhaalt ieder mens steeds weer dezelfde handelingen, altijd maar opnieuw. In deze samenleving herhaalt ieder mens steeds weer dezelfde handelingen, altijd maar opnieuw…

Stille Pa Sett (Quiet on set)

Petter Holmsen

Pays Noorwegen
Genre Fictie
2016 - 12' - Color
We bevinden ons midden in een oorlogszone, hoogstwaarschijnlijk in 1940; Wereldoorlog 2. De soldaten zijn verspreid in de sneeuw, bevroren, bloedend en dood. Plots zoomen we uit en bevinden we ons op de set van een Noorse film in 2015.

The proposal

Det Sporadiske Filmkollektivet

Pays Noorwegen
Genre Fictie
2018 - 06' - Couleur
In een roeiboot midden op het water, doet Joachim zijn vriendin een aanzoek. Maar Toril wijst hem af.