Spring naar content

Voor het secundair – vanaf 15 jaar

Elk jaar nodigt het Brussels Short Film Festival scholen uit om een op maat gemaakt programma van kortfilms te ontdekken. We nemen de leerlingen mee op een ontdekkingstocht doorheen verschillende stijlen en genres, met een diversiteit in thema’s, film en verteltechnieken. De voorstellingen worden ingeleid en omkaderd door een professional.

Bonobo

Zoel Aeschbacher

Pays Zwitserland
Genre Fictie
2018 - 19' - Color
Een mozaïekverhaal over drie mensen die hun eigen leven leiden in een sociaal appartementsgebouw, elk op zoek naar geluk en zingeving.

Excess Will Save Us

Morgane Dziurla-Petit

Pays Zweden
Genre Documentaire
2018 - 14' 25" - Color
Paniek in een dorpje in het noorden van Frankrijk. Een bewoner verwart de opening van het jachtseizoen met een terroristische aanslag en een discussie tussen dronken Poolse arbeiders wordt verkeerd geïnterpreteerd.

Panthéon Discount

Stéphan Castang

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2016 - 14'44'' - Color
In 2050 is de geneeskunde vervangen door een grote robot genaamd Sherlock. Het is een soort superscanner die niet alleen een diagnose stelt, maar ook een behandeling aanbiedt, netjes binnen het budget van elke patiënt.

SELFIES

Claudius Gentinetta

Pays Zwitserland
Genre Animatie
2018 - 3' 40" - Color
Een mozaïek van honderden digitale zelfportretten werden samengebracht in dit unieke kortfilm-formaat. Enkele selfies verraden echter de trieste keerzijde aan de stroom van portretten.

Small Talk

Even Hafnor & Lisa Brooke Hansen

Pays Noorwegen
Genre Fictie
2015 @nl - 21' - Color
Welcome to the Dvergsnes family! In this short film we follow the Dvergsnes family from Kristiansand, Norway, through three events that took place during the fall and winter of 2014.