Spring naar content

Oscars

23.04.2022 – 15.00 – Flagey
30.04.2022 – 15.30 – Flagey


Ontdek alle kortfilms die genomineerd werden voor de Oscars van 2022. Ook het BSFF maakt voortaan deel uit van de lijst van de Oscars Qualifying Festivals!

 

Gepresenteerd door
ShortsTV_Logo_Black_250px

Ala Kachuu

Maria Brendle

Pays Zwitserland
Genre Fictie
2020 - 38' - Couleur
Sezim droomt ervan te studeren in de Kirgizische hoofdstad, tot ze ontvoerd en gedwongen wordt om met een vreemde man te trouwen. Verscheurd tussen haar verlangen naar vrijheid en de beperkingen van de Kirgizische cultuur, zoekt Sezim een uitweg.

Sukienka

Tadeusz Łysiak

Pays Polen
Genre Fictie
2020 - 30' - Couleur
Een vrouw met weinig hoop werkt als dienstmeisje in een vervallen motel op het Poolse platteland. Zullen de herhaalde bezoeken van een interessante man, een vrachtwagenchauffeur, de eenzaamheid van haar situatie veranderen?

The Long Goodbye

Aneil Karia

Pays Verenigd Koninkrijk
Genre Fictie
2020 - 12' - Couleur
Op een ogenschijnlijk doodgewone dag voor Riz' familie klinkt er opeens uit de televisie op de achtergrond een mars die met het rechts-extremisme geassocieerd wordt. Wanneer deze mars plots bij hen aan de voordeur verschijnt, zijn de gevolgen vreselijk.

On my mind

Martin Strange-Hansen

Pays Denemarken
Genre Fictie
2021 - 18' - Couleur
Henrik wil het lievelingslied van zijn vrouw voor haar zingen en er een karaoke-opname van maken. De wanhopige en liefhebbende echtgenoot wil per se dit vandaag en nu doen: het is een kwestie van leven en dood.

Please hold

K.D. Dávila

Pays Verenigde Staten
Genre Fictie
- 19' - Couleur
Mateo's leven ligt van het ene op het andere moment geheel overhoop, wanneer hij plots in een volledig geautomatiseerde cel wordt geplaatst voor een misdaad die hij niet begaan heeft. Op kafkaëske wijze probeert hij een menselijk wezen te bereiken.