Spring naar content

Next Generation 7

24.04.2022 – 17.30 – Flagey
28.04.2022 – 21.30 – Kinograph


De Next Generation Competitie presenteert elk jaar een selectie studentenfilms. De competitie bestaat dit jaar zowel uit Belgische films als studentenfilms uit het buitenland.

37 films werden geselecteerd uit 947 inzendingen en nemen het tegen elkaar op in de Next Generation Competitie.

Borzaya

Simon Schneckenburger

Pays Duitsland
Genre Fictie
2021 - 19'00" - Black & White
(engels) In the Ukrainian Carpathians, large Western companies threaten to destroy the existence of the forestry owned by Sylwia’s family. In order to make some urgently needed money, Sylwia agrees to help to smuggle refugees across the nearby external EU border.

Deux fois mon frère

Mickey Broothaerts

Pays Belgïe
Genre Fictie
2021 - 18'51" - Couleur
Damien ontvangt thuis een jonge Soedanese vluchteling. Sinds diens komst, verdenken ze respectievelijk van elkaar homoseksueel en homofoob te zijn.

Le Constat de la Crevette Grise

Remi Murez

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2021 - 22'00" - Color
Begraven onder de ondoorzichtige grijze Noordzee, bedreigt een monster van ijzer en gas de Belgische kust. De garnalen volgen hun weg zonder een woord te zeggen, de meeuwen schreeuwen het uit van de pijn, wat zullen de mensen doen?

Lily <3

Jimena Muhlia

Pays Mexico
Genre Fictie
2020 - 23'30" - Color
Lily, een 5-jarig meisje, bereidt een dodenfeest voor voor haar vader die haar vanuit Mexico komt bezoeken. Onder de hoede van haar neef Teo, geeft ze uitdrukking aan de afwezigheid van een vaderfiguur en aan haar eigen individualiteit als een opgroeiende vrouw.

Lip rouge

Minseo Cho

Pays Zuid-Korea
Genre Fictie
- 18'00" - Couleur
Jae-hyeon, die omwille van schulden achtervolgd wordt door geldeisers, pleegt uiteindelijk verzekeringsfraude om zijn moeders verzekeringsgeld te krijgen. Van bij de repetitie valt hun plan in duigen. Naarmate de tijd verstrijkt, neemt ook de schuld toe.