Spring naar content

Openingsavond

26.04.2023 – 19.00 – Flagey


De 26ste editie van het Brussels Short Film Festival start in schoonheid met een selectie van niet te missen kortfilms die tijdens het festival te zien zullen zijn.

Magnus is a Sexist

Hampus Hallberg, Emil Brulin

Pays Zweden
Genre Fictie
2020 - 12'32'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Na de repetitie roept de goed bedoelende Johan, de groep voor de gelijkheid van geslachten op het podium bijeen, maar de dialoog neemt snel een onverwachte en controverse wending.

Exam

Sonia K Hadad

Pays Iran @
Genre Fictie
2019 - 15' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Wanneer een tienermeisje betrokken wordt bij het leveren van een pak cocaïne, komt ze terecht in een vicieuze cirkel van rare gebeurtenissen.

The Art of Authenticity

Carlo Oppermann

Pays Duitsland
Genre Fictie
2022 - 06'00'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Heel vaak is Berlijn vuil. Wat als één persoon deze de hele dag zou verzorgen? Dit is het verhaal van een man die in de schaduw werkt en zijn missie (naar verluidt) bestaat uit Berlijn de grootste en coolste stad van Duitsland maken.

맞담 (Family Toast)

Junhyung Kim

Pays Zuid-Korea
Genre Fictie
2021 - 13'45" - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Een moeder vindt een sigaret in haar dochters handtas. Hoewel de moeder, de dochter bombardeert met vragen, blijft de dochter zwijgen. De vader komt thuis van het werk en denkt dat de sigaret toch geen sigaret was.

Fanfare

Léo Grandperret

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2021 - 17'00" - Couleur - Sous-titres: VO FR ST EN
Jules, een circusartiest, heeft drie sterke emoties gevoeld. Hij is nu gestraft en moet een “beperking” kiezen; een mimespeler of een fanfare dat telkens opduikt bij elke explosie van emoties gedurende één jaar lang. Hij kiest voor de fanfare.