Spring naar content

ARTE middellange films

01.05.2023 – 20.00 – Flagey


Als partner van het BSFF sinds 2022, zal de fameuze zender een frisse wind door het festival doen waaien met een programma van een nieuw genre in het BSFF: films van een gemiddelde duur.

Altijd op zoek naar nieuwe formats, heeft ARTE de bedoeling om het publiek voor te stellen aan het werk van jonge talenten, de pioniers van de nieuwe trend. Een middellange film is de continuïteit en de logische evolutie van het werk rond kortfilms met behulp van het programma Court-Circuit.

Met ontroerende en levendige fictiefilms, kleurt ARTE dit jaar buiten de lijntjes met films over provocerende en riskante onderwerpen.

 

Change-couleur (Chameleon)

Stéphane Olijnyk

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2021 - 35'00'' - Couleur - Sous-titres: VO FR ST EN
Abidjan. Ali, jonge homoseksuele man is aanwezig op de trouw van zijn geliefde Saint. Hij probeert de schijn op te houden, maar Maël, een Franse import-exportmanager begrijpt de aard van de relatie tussen de twee mannen en zal seksuele chantage uitoefenen op Ali...

Nikah

Mukkadas Mijit, Bastien Ehouzan

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2022 - 55'00'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR
In 2017, Regio Xinjiang moet Dilber, een jonge 27-jarige ongetrouwde vrouw, de druk van haar familie verdragen om te trouwen. Haar vriend Gulnur, die in Parijs leeft en met wie ze alles deelt, biedt haar een oplossing aan.