Spring naar content

Kortfilm.be

06.05.2023 – 14.00 – Flagey


Kortfilm.be kiest films uit onze programma’s en biedt je een best of aan van onze 26e editie! Het moment om parels te ontdekken die je mogelijks gemist hebt, vlak voor onze Slotceremonie

Scen nr: 6882 ur mitt liv (Autobiographical Scene Number 6882)

Ruben Östlund

Pays Zweden
Genre Fictie
2005 @nl - 09'00'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
In Smögen, aan de Westkust van Zweden, laat een 30-jarige man zijn vrienden komen om hem te zien springen van een hoge brug in de zee.

Haulout

Maxim Arbugaev, Evgenia Arbugaeva

Pays Verenigd Koninkrijk
Genre Documentaire
2022 - 25'00'' - Couleur - Sous-titres: VO ST EN/FR
GRAND PRIX
[INTERNATIONAL COMPETITION 2023]

Aan de afgelegen kust van de Siberische Noordpool wacht een eenzame man, die woont in een door de wind geteisterde hut, om getuige te zijn van een eeuwenoude bijeenkomst. Maar opwarmende zeeën en stijgende temperaturen brengen een onverwachte verandering, en hij wordt al snel overweldigd.

Alice et les soleils (Alice and the sunflowers)

Théo Degen, Charlotte Muller

Pays Belgïe, Zwitserland
Genre Fictie
2022 - 24'52" - Couleur - Sous-titres: VO FR ST EN/NL
Het was zomer bij de rand van het meer van Genève. Alice was op vakantie en verveelde zich enorm. Toevallig op een dag kwam ze Zack tegen in een zonnebloemenveld. Vandaag is de zomer voorbij. Voor ze doodgaan vertellen de verwelkte bloemen ons het verhaal van deze onzichtbare liefde.

Ours

Morgane Frund

Pays Zwitserland
Genre Documentaire
2022 - 19'06" - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Een amateurfilmermaker heeft al jaren beren gefilmd. Een studente monteert de beelden bij elkaar. Maar wanneer ze de videobanden digitaliseert, ontdekt ze meer dan alleen beren. Dit leidt tot de vraag over de afweging van de macht van het zien en het voyeuristische geweld ervan.

Thrust

Olivia Kastebring, Julia Gumpert, Ulrika Bandeira

Pays Zweden
Genre Documentaire
2018 - 17'28'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Een groep Zweedse vrouwen in kilt danst in openbare ruimtes en stelt, met een aanstekelijk enthousiasme, de visie op en over het vrouwenlichaam in vraag.