Spring naar content

Next Generation Competitie 5

28.04.2023 – 21.30 – Vendôme
03.05.2023 – 16.00 – Flagey


De Next Generation Competitie presenteert elk jaar een selectie studentenfilms. De competitie bestaat dit jaar zowel uit Belgische films als studentenfilms uit het buitenland.

34 films werden geselecteerd uit 895 inzendingen en nemen het tegen elkaar op in de Next Generation Competitie.

Ours

Morgane Frund

Pays Zwitserland
Genre Documentaire
2022 - 19'06" - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Een amateurfilmermaker heeft al jaren beren gefilmd. Een studente monteert de beelden bij elkaar. Maar wanneer ze de videobanden digitaliseert, ontdekt ze meer dan alleen beren. Dit leidt tot de vraag over de afweging van de macht van het zien en het voyeuristische geweld ervan.

Fox Tossing

Zénó Mira

Pays Hongarije
Genre Animatie
2023 - 08'00'' - Couleur - Sous-titres: VO EN ST FR
Tijdens de 17e eeuw in Europa hadden de aristocraten een bloederig tijdverdrijf/sport genaamd "vossenwerpen", dat nu niet meer gekend is.

Fortunes de mer (Sea Fortunes)

Armelle Fouat, Elisa Mezquita

Pays Belgïe
Genre Documentaire
- 16'50" - Couleur - Sous-titres: VO FR ST EN
Een reis door zee doorheen de ex-voto's van Zuid-Frankrijk. Een duik in het leven van 19e eeuwse zeelieden en de gevaren daarvan. De evolutie van hun geloof naar een maatschappij waar religie wordt uitgewist door pragmatisme en waar wonderen worden veroorzaakt door een strenge voorbereiding.

Superdupermegagigasingle

Håkon Anton Olavsen

Pays Noorwegen
Genre Fictie
- 29'00'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/EN
Vebjørn (29) heeft nog nooit een vriendin gehad. Hij werkt als mascotte en skileraar in een skioord. Op een dag raakt hij een skiester. Terwijl hij het probeert goed te maken, ontstaat er onverwachts chemie tussen hen. Vebjørn raakt al snel verstrikt in zijn angst voor meisjes.