Spring naar content

Internationale Competitie 6

    • Zaterdag 27.04 – 19u00- Vendôme 
    • Woensdag 01.05 – 16u30 – Studio 5 (Flagey)

Ze waren met 3000 aan de start… nu nog met 45 aan de finish. Ontdek deze films uit de vier hoeken van de wereld!

Na Marei

Léa-Jade Horlier

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2023 - 22' - Color - Sous-titres: OV FA OT EN
Zaid, 15, woont in de buurt van Kabul met zijn moeder en zus. Tussen school, zijn vrienden en zijn hobby's lijkt hij te floreren in een stad die na de oorlog in puin ligt. Maar wanneer zijn moeder hem vertelt dat het tijd is om te trouwen, brokkelen zijn ambities af en moet er een einde komen aan het zware geheim van zijn vrijheid.

Ik ben geen robot

Victoria Warmerdam

Pays Nederland
Genre Fictie
2023 - 22' - Color - Sous-titres: OV NL OT FR/EN
Na een aantal mislukte pogingen om een Captcha te voltooien, gaat feministe Lara op zoek naar het antwoord op de verontrustende vraag of ze een robot is en daarom door haar eigen vriendje is gekocht.

Cenizo (Ashen)

Gustavo Hernández De Anda

Pays Mexico
Genre Fictie
2023 - 21' - Black & White - Sous-titres: OV ES OT FR/EN
Tomás, een jonge monteur die vastzit in een stadje aan de rand van de stad, krijgt de kans om naar Mexico City te gaan en te proberen zijn droom waar te maken om een grote stierenvechter te worden; maar weggaan is niet makkelijk, eerst moet hij de banden onder ogen zien en doorsnijden die hem binden aan die plek waar niets lijkt te gebeuren.

Am Ende Sind Wir Alle Gesang (In The End We’re All Music)

Katharina Schnekenbüh

Pays Duitsland
Genre Fictie
2024 - 12' - Color - Sous-titres: OV DE OT FR/EN
Een zwembad. Drie vrouwen. Een koor. Lilo wil zwemmen zonder watervleugels. Kira is vastbesloten de snelste zwemster te worden en Frida heeft haar zinnen gezet op een angstaanjagende sprong van de 10-meter toren.

Ultrapolice

Thibault Fauconnet

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2023 - 5' - Color - Sous-titres: Geen dialoog
Op een plaats delict ontdekt een forensisch expert dat een van zijn collega's bewijsmateriaal heeft gewist. Op heterdaad betrapt, achtervolgt hij zijn collega die wegrent. Verloren tussen witte uniformen, elke forensische man ziet er hetzelfde uit, verbergt de verdachte zich voor zijn achtervolger.