Spring naar content

Internationale Competitie 4

  • Vrijdag 26.04 – 21u30 – Vendôme
  • Dinsdag 30.04 – 15u30 – Studio 5 (Flagey) 

Ze waren met 3000 aan de start… nu nog met 45 aan de finish. Ontdek deze films uit de vier hoeken van de wereld!

Via delle Rose 36 (36 Roses Street)

Kristian Xipolias

Pays Italië
Genre Fictie
2024 - 15' - Color - Sous-titres: OV IT OT FR/EN
Corviale, Rome. Rita is een jonge moeder die als boerin werkt. Moe van haar eenzame leven en bang voor een onzekere toekomst, begint ze te dromen van een beter leven wanneer ze een levenscoach ontmoet.

Relationship to Patient

Caroline Creaghead

Pays Verenigde Staten
Genre Fictie
2023 - 13' - Color - Sous-titres: OV EN OT FR
Claudia komt naar het ziekenhuis om Adrian, de man met wie ze uitgaat, te bezoeken. Maar terwijl ze haar weg zoekt naar Adrian's bed, laat elke ontmoeting met het ziekenhuispersoneel haar achter met meer vragen dan antwoorden. Ze heeft ook geen goed antwoord op de vraag wie ze voor hem is. Uiteindelijk vindt ze Adrian, herstellende van een operatie. Wanneer hij weer bij bewustzijn komt, probeert Claudia de relatie te definiëren.

Takanakuy

Gustavo Vokos

Pays Brazilië
Genre Fictie
2022 - 18' - Black & White - Sous-titres: OV QU ST FR/EN
In een traditionele gemeenschap hoog in de Peruaanse Andes leidt een tedere relatie tussen twee tienerjongens, Fausto en Chaska, tot een gewelddadige confrontatie tijdens het jaarlijkse Takanakuy Festival.

Sopa Fria (Cold Soup)

Marta Monteiro

Pays Portugal
Genre Animatie
2022 - 10' - Color - Sous-titres: OV PT OT FR/EN
Een vrouw die slachtoffer was van huiselijk geweld kijkt terug op de jaren dat ze getrouwd was en herinnert zich hoe moeilijk het was om het hoofd boven water te houden.

Champ de Mars

Titouan Ropert, Paul Courbin

Pays Frankrijk
Genre Documentaire, Fictie
2023 - 23' - Color - Sous-titres: OV FR OT EN
Virginia, een Spaanse astrologe, heeft net haar bus naar Barcelona gemist, dus besluit ze de Eiffeltoren te bezoeken. Jade is een jonge journaliste die interviews moet verzamelen voor een sensatiegericht mediakanaal ter gelegenheid van de tweede verkiezingsronde. Op 24 april 2022 wordt de Champ-de-Mars voor de twee jonge vrouwen het theater van een media- en maanspektakel.