Spring naar content

Award 3

  • Flagey Studio 5 – 20:30 – Zaterdag 4.05.2024

Na Marei

Léa-Jade Horlier

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2023 - 22' - Color - Sous-titres: OV FA OT EN
Zaid, 15, woont in de buurt van Kabul met zijn moeder en zus. Tussen school, zijn vrienden en zijn hobby's lijkt hij te floreren in een stad die na de oorlog in puin ligt. Maar wanneer zijn moeder hem vertelt dat het tijd is om te trouwen, brokkelen zijn ambities af en moet er een einde komen aan het zware geheim van zijn vrijheid.

Relationship to Patient

Caroline Creaghead

Pays Verenigde Staten
Genre Fictie
2023 - 13' - Color - Sous-titres: OV EN OT FR
Claudia komt naar het ziekenhuis om Adrian, de man met wie ze uitgaat, te bezoeken. Maar terwijl ze haar weg zoekt naar Adrian's bed, laat elke ontmoeting met het ziekenhuispersoneel haar achter met meer vragen dan antwoorden. Ze heeft ook geen goed antwoord op de vraag wie ze voor hem is. Uiteindelijk vindt ze Adrian, herstellende van een operatie. Wanneer hij weer bij bewustzijn komt, probeert Claudia de relatie te definiëren.

La fin des vacances

Raphaël Venayre, Antoine Guerci

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2023 - 25' - Color - Sous-titres: OV AR,FR OT FR/NL/EN
In de badplaats Yasmine Hammamet zijn veel hotels failliet gegaan. Sommige hebben een deel van hun gebouwen verkocht aan Franse bejaardentehuizen om te kunnen overleven. Bewoners en hun geliefden wonen hier, omringd door hun verzorgers. Met hun hoofd in de wolken en hun voeten in het water wachten ze op het einde in deze zonnige spookstad.

Glute

Victor Ruprich-Robert

Pays Belgïe
Genre Fictie
2024 - 25' - Color - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
In een restaurant besluit een paranoïde en onhandige keukenhulp de grap van een commis te stelen om geaccepteerd te worden in het team. De avond zal een nachtmerrieachtige wending nemen wanneer hij beseft hoe ongepast zijn acties zijn.

Let it all go wrong

Dimitri Baronheid et Olivier Lambrechts

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 13'03 - Color - Sous-titres: OV NL OT EN/FR
Marta (33) en Daria (13) haasten zich ‘s ochtends naar school. Wanneer Daria naar de directie wordt gestuurd, start voor hen een emotionele rollercoaster die Marta tot het uiterste zal drijven.

Amour à Mort (Love To Death)

Ingrid Heiderscheidt

Pays Belgïe
Genre Fictie
2024 - 26'30 - Color - Sous-titres: OV FR OT EN/NL
Claudine is op zoek naar liefde. Ze is 45 jaar, wanhopig single, ceremoniemeester in een crematorium en majorette bij de Pekettes.