Spring naar content

Kortfilm.be

Wednesday 03.05 – 17:00 – Studio 5 (Flagey)


Kortfilm.be kiest films uit onze programma’s en biedt je een best of aan van onze 26e editie! Het moment om parels te ontdekken die je mogelijks gemist hebt, vlak voor onze Slotceremonie.

Vivir en un mar bravo (To Live In a Wild Sea)

Guillermo F. Flórez

Pays Spanje
Genre Documentaire
2023 - 24' - Color - Sous-titres: OV ES OT FR/EN
Carmen's leven is altijd een Don Quichotiaanse komedie geweest: een burgeroorlog meemaken, non worden, een nieuw leven opbouwen, scheiden in een conservatieve samenleving, verschillende minnaars hebben en vooral nooit bevelen opvolgen. Nu, na 86 jaar avonturen, is Carmen van plan zelfmoord te plegen.

2720

Basil da Cunha

Pays Portugal
Genre Fictie
2023 - 25' - Color - Sous-titres: OV PT OT FR/EN
Na een gewelddadige politie-inval in een obscure sloppenwijk in Lissabon gaat een zevenjarig meisje op zoek naar haar vermiste oudere broer. Tegelijkertijd probeert een jonge ex-gevangene een nieuwe start te maken, ver van zijn criminele verleden. Het lot van deze twee personages zal elkaar op tragische wijze kruisen.

Love, Your Neighbour

Jethro Westraad

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2023 - 8' - Color - Sous-titres: OV EN OT FR/NL
In deze wrange liefdesbrief aan de Zuid-Afrikaanse buitenwijken probeert een lokale filmmaker contact te leggen met zijn chique buren via hun intercomsystemen, waardoor gesprekken ontstaan over waakhonden, rassenprofilering en huisbeveiliging.

Conte sauvage (Wild Tale)

Aline Quertain

Pays Belgïe, Frankrijk
Genre Animatie
2023 - 15'30 - Color
Midden in een boreaal bos ontmoet een eenzame katachtige een kleine vogel. Deze twee wezens, die van nature niet bij elkaar passen, verrassen elkaar en voelen zich tot elkaar aangetrokken. Tussen hen ontstaat een vriendschap die getint is met wantrouwen.

Natureza Humana (Human Nature)

Mónica Lima

Pays Portugal
Genre Fictie
2023 - 25' - Color - Sous-titres: OV PT OT EN/FR
In een flat in een stad waar een avondklok geldt, strekt een dag zich uit van de vroege lente tot de late zomer. De wens van een koppel om een gezin te stichten wordt door elkaar geschud door een doordringend gevoel van onzekerheid.