Spring naar content

VAF Wildcards

  • Maandag 29.04 – 20u – Studio 5 (Flagey)

Ontdek de winnaars van de VAF Wildcards 2023 tijdens een exclusieve vertoning en krijg een glimp van het opkoment talent uit de Vlaamse filmscholen!

Orange Flavored Love

Angela Alsouliman

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 30' - Color - Sous-titres: OV AR OT FR/NL
In Mosul zorgt Nawal voor haar zieke moeder Samia. De toestand van de moeder verslechtert omdat er geen medicijnen meer beschikbaar zijn in de stad. In de paar dagen die ze nog heeft, delen Nawal, haar moeder en hun buurvrouw kleine momenten van vreugde. De dames zingen en dansen, ze gebruiken make-up en maken geurtjes, ze vertellen moppen en lachen te hard. Te midden van ziekte, armoede en oorlog slagen ze erin om iets verschrikkelijks om te zetten in iets vrolijks, om schoonheid te creëren waar lelijkheid toeslaat.

Oxide

Emma Emily Daelman

Pays Belgïe
Genre Animatie
2023 - 6' - Color - Sous-titres: Geen dialoog
Oxide vertelt het verhaal van twee wezens die elkaar kruisen in een verlaten bushokje. Met vrees en voorzichtigheid zoeken ze toenadering. Er volgt een zoektocht naar intimiteit terwijl ze worstelen met de vage grenzen tussen verbondenheid en scheiding.

Kaalkapje

Marthe Peters

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2023 - 25' - Color - Sous-titres: OV NL OT FR
Het voelt ondankbaar om toe te geven dat ik niet graag leef aan artsen die er alles aan gedaan hebben om mij te redden. Ik ben genezen, een medisch wonder, maar ik kwam er niet uit zonder fysieke en mentale schade. Twintig jaar nadat ik als kind kanker overleefde, kijk ik terug door de lens van mijn vaders camera, op zoek naar sporen van ziekte tussen littekens en verlangens.