Spring naar content

Next Generation Competitie 4

  • Zaterdag 27.04 – Studio 5 (Flagey) – 14u
  • Dinsdag 30.04 – Studio 5 (Flagey) – 18u

Duik in de Next Generation competitie met kortfilms van filmstudenten uit binnen- en buitenland!

Drôle d’oiseau

Achille Balthazar

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 20' - Color - Sous-titres: OV FR OT NL/EN
Henri is een museumbewaker. Hij zegt weinig of niets. Zijn dagelijks leven wordt op zijn kop gezet wanneer Fanny, de dochter van de schoonmaker van het museum, in zijn leven komt. Ze is luidruchtig, stelt veel te veel vragen en brengt al zijn gewoontes in de war.

Noham

Victorine Durmort, Marie Fotso

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 15' - Color - Sous-titres: OV FR OT NL/EN

Plumaje

Matias Rodriguez Sfeir

Pays Mexico
Genre Fictie
2023 - 16' - Couleur - Sous-titres: OV ES OT FR/EN
Op een dakfeest klampt een doelloze tiener zich vast aan zijn beste vrienden terwijl het duidelijk wordt dat hij wordt achtergelaten.

Vogezië (Vosnia)

Gregory Clerckx

Pays Belgïe
Genre Fictie
2023 - 25' - Color - Sous-titres: OV NL OT FR/EN
Ben en Lize, twee voormalige middelbare schoolliefdes van midden twintig, komen elkaar weer tegen op de parkeerplaats van hun oude middelbare school terwijl er binnen in het gebouw een reüniefeest aan de gang is. Na wat bijpraten komen ze tot de ontdekking dat ze in meer opzichten elkaars tegenpolen zijn geworden.

Stück für Stück (Piece by Piece)

Reza Rasouli

Pays Oostenrijk
Genre Fictie
2023 - 9' - Color - Sous-titres: OV DE OT FR/EN
Twee tienervrienden slenteren door de buurt om al pratend de tijd te doden. De jongen brengt een persoonlijk onderwerp ter sprake door het meisje naar haar hoofddoek te vragen. Bij wijze van grap trekt hij de hoofddoek van haar af en rijdt weg op zijn scooter. Het meisje volgt hem en probeert hem te vinden, omdat ze bang is dat iemand haar zonder hoofddoek zou kunnen zien. Wanneer ze hem uiteindelijk vindt in een verlaten garage waar hij een schuilplaats lijkt te hebben, merkt ze dat hij lippenstift en make-up op heeft gedaan.