Skip to content

Internationale Jury

Garbarski
de lan
parent

Tania
Garbarski

Insas en wisselt film sindsdien af met theater en televisie. Ze won de Jean Carmet-prijs, een Joseph Plateau-prijs en werd tweemaal genomineerd voor een Magritte du cinéma. Je zag haar onlangs in Faut pas lui dire van S. Cicurel (Magritte voor beste eerste film) en Ma Reum van F. Quiring. In het theater gaat ze na het succes van Nicolas Bedos’ Promenade de santé op de ingeslagen weg voort met Tuyauterie van P. Blasband, dat nog steeds wordt opgevoerd in België, Frankrijk en Zwitserland. Wat televisie betreft, heeft ze net het tweede seizoen van de serie Les bracelets rouges (TF1) achter de rug en staat ze op het punt te beginnen aan het tweede seizoen van Papa ou Maman (M6). Je vindt haar in juli op het festival van Avignon in de theaterbewerking van de film Les émotifs anonymes en ze voltooide net de opnamen van Adorables, de tweede film van S. Cicurel. Tania Garbarski regisseerde ook de korte film Madame papa.

Alice
de Lencquesaing

Alice de Lencquesaing (geboren in 1991) speelt al meer dan tien jaar in films. We zagen haar in een reeks speelfilms in allerlei ondersteunende rollen. Ze werkte al met Mia Hansen-Løve, Maiwenn, Guillaume Nicloux, Roschdy Zem, François Ozon en Katell Quillévéré. Ze viel ook op door haar rollen in La tête la première van Amélie Van Elmbt en recent nog in Ôtez-moi d’un doute van Carine Tardieu. In het theater speelde ze in Intra muros, het nieuwste stuk van Alexis Michalik, en in de film Edmond. Na haar studie literatuur regisseerde ze een korte film. Momenteel werkt ze aan een tweede en daarnaast schrijft ze het scenario van een lange speelfilm, als onderdeel van een master audiovisueel schrijven aan de universiteit Paris X (Nanterre)

Benjamin
Parent 

Benjamin Parent werkte eerst samen met Thomas VDB, meer bepaald aan zijn eerste shows en zijn vaste rubriek op France Inter. Vervolgens schreef hij samen met Didier Barcelo het scenario voor de korte film The End, die in 2012 werd geselecteerd voor het festival van Berlijn. Na zijn eerste korte film regisseerde hij Ce n’est pas un film de cow-boys, die werd geselecteerd voor de Semaine de la critique in Cannes en voor meer dan negentig andere festivals, waarbij hij een veertigtal prijzen won. In 2013 ontving hij een Césarnominatie voor de beste korte film. Daarna schreef hij het scenario voor Mon inconnue, de nieuwe film van Hugo Gélin (release april 2019). In 2015 creëerde hij samen met Joris Morio de tienerserie Les grands (OCS). Hij heeft net de laatste hand gelegd aan Un vrai bonhomme, zijn eerste lange speelfilm, waarvan het script was geselecteerd voor het Emergence-programma.

ragot
seghers
ugeux

Eloi
Ragot

Eloi Ragot is een componist en muzikant die diverse instrumenten bespeelt. Hij schreef de muziek voor de RTBF-serie La trêve. Eloi, een autodidactisch gitarist en pianist, leerde trompet aan het conservatorium en speelde in diverse muziekgroepen alvorens in 2008 de muziek te componeren voor zijn eerste korte film. Hij werd geselecteerd voor workshops en artistieke residenties als Berlinale Talent en Emergence. In zijn werk creëert hij zintuiglijke en meeslepende muzikale werelden. Eloi is net klaar met de muziek voor de Belgisch-Duitse speelfilm L’orchestre rouge en componeert momenteel voor Réservoir, de eerste lange speelfilm van de Canadese Kim St-Pierre.

Gary
Seghers

Gary Seghers, in 1976 geboren in Ukkel, is een Belgisch regisseur, scenarioschrijver en monteur. Hij studeerde fotografie aan het Infac in Brussel en werkte een tiental jaar als redacteur voor de Belgische televisie. In 2013 maakte hij zijn debuut als regisseur: Intus met Jérémie Rénier. Deze korte film werd meteen geselecteerd voor het Brussels Short Film Festival en nog meer dan veertig andere festivals over de hele wereld. Hij werd ook driemaal bekroond. Vanaf 2015 en 2018 regisseerde hij met Matthieu Frances de eerste twee seizoenen van de serie Ennemi public. Momenteel bereidt hij zijn eerste fictiefilm voor.

Jean-Benoit
Ugeux

Jean-Benoit Ugeux is een Belgisch acteur, regisseur en scenarioschrijver die in Brussel woont, maar vaak op reis is. Hij speelt voornamelijk in geïmproviseerde en/of no-budgetfilms met Emmanuel Marre, Cédric Bourgeois, Benoit Mariage, Xavier Seron, Matthieu Donck, Michaël Roskam, Kervern-Délépine, Julien Rambaldi en anderen. Hij houdt van Bach, pizza’s eten en wandelen in het bos. Vaak draagt hij een fraaie snor.