Spring naar content

Nationale Jury

Patrice Carré2
Pascale Faure
Jukka Pekka Laaksi

Patrice
Carré

Patrice Carré is regisseur en journalist. Hij was lid van het selectiecomité voor kortfilms van het filmfestival van Cannes en van de Semaine de la Critique. Sinds 1998 schrijft hij regelmatig columns over kortfilm, technische sectoren, opleidingen en de regio’s Afrika en de Benelux voor het weekblad Le Film Français. Hij was 15 jaar lang hoofdredacteur van het TV-programma Cinécourts (uitgezonden op Ciné+ Club). Hij regisseerde drie kortfilms, een reeks documentaires en werkt momenteel aan de bijbels van verschillende fictie- en documentaireseries.

Pascale 
Faure

Pascale Faure is een gerenommeerde Franse kort filmspecialist die al meer dan dertig jaar professioneel actief is binnen de wereld van artistieke en cinematografische creatie. Ze werkte als co-artistiek directeur voor het tv-programma L’Oeil du cyclone rond beeldende kunsten van 1991 tot 1999, en als co-scenarist voor de langspeelfilm Filles perdues cheveux gras van Claude Duty, winnaar van de Michel d’Ornano Prijs voor Beste Eerste Scenario in 2001 in Deauville. Van 2001 tot 2020 leidde ze het Programmes courts et créations van Canal+, een belangrijke speler in de filmsector die elk jaar meer dan honderd kortfilms uitzenden en een originele collectie van kortfilms uitbrengt. Pascale Faure wijdt zich momenteel aan de ondersteuning en ontwikkeling van kort- en langspeelfilmprojecten.

Jukka-Pekka
Laakso

Jukka-Pekka Laakso is de festivaldirecteur van het Tampere Film Festival. Sinds 2000 is hij betrokken bij de selectie en programmering. Als festivaldirecteur deelt hij de verantwoordelijkheid voor de strategische planning en programmatie met een co-directeur. Hij maakte deel uit van meer dan 50 jury’s op internationale filmfestivals waaronder Edinburgh, Locarno, Festival du Nouveau Cinéma in Montreal en Morelia Film Festival in Mexico.
Jukka-Pekka Laakso is ook actief als uitvoerend directeur voor het Pirkanmaa Film Centre; een lokaal filmcentrum in Tampere. Het filmcentrum is een non-profit organisatie die een arthouse-bioscoop runt, films in Finland uitbrengt en werkt rond media-educatie.
Jukka-Pekka Laakso is lid van de European Film Academy.