Spring naar content

Nespresso Talents

De afgelopen zes jaar heeft de Nespresso Talents de aandacht gevestigd op lokaal talent dat door middel van film positieve veranderingen op wereldschaal wil bewerkstelligen. Voor het tweede jaar op rij werkt het BSFF samen met Nespresso Talents om videocreatie te vieren!

 

#NespressoTalents : de winnaars! 

De jury, bestaande uit Brigitte Webermann, presentatrice en producente bijLN24, Britt Valkenborgh, filmliefhebber en presentatrice voor o.a. het Filmfestival Oostende en het TV-programma Cinema Canvas, en Frédéric Martin, mede-coördinator van het Brussels Short Film Festival, koos voor deze 3 Belgische kortfilms:

  • 1e prijs: Light My World van Félix Bach (1500€ en een uitnodiging voor BSFF 2021)
  • 2e prijs: Alles is ok / Everything is ok van Vincent Van Hoorick (1000€ en een uitnodiging voor BSFF 2021)
  • 3de prijs : Vrees voor niets van Louis Marbaix & Lara Ceulemans (500€ en een uitnodiging voor BSFF 2021)

Proficiat aan de 3 winnaars!

Thema

Vandaag heeft de wereld meer dan ooit behoefte aan positieve energie. Het is in deze context dat het thema van de editie 2021 van de wedstrijd "Doen is alles" zal zijn, want het komt erop aan te handelen. Een eenvoudig gebaar, een eenvoudige handeling kan een positief effect hebben op een individu, een gezin of een gemeenschap en zelfs een verschil maken voor de wereld om ons heen.

 

In de praktijk

Stuur een video in verticaal formaat tussen 2 minuten (min) en 3 minuten (max). De wedstrijd begint op maandag 22 maart en sluit op 16 mei 2021. Alle genres worden geaccepteerd (komedie, drama, educatieve video...), in de vorm van fictie, documentaire of animatie. Wees creatief!

Vorige editie

In de editie van 2020 heeft het BSFF voor het eerst de krachten gebundeld met de Nespresso Talents Competitie. De jury, gekozen door het BSFF bestaande uit de regisseur Olivier Masset-Depasse (9 prijzen op de Magritte 2020 voor zijn laatste film Duelles) en actrice Sophie Breyer (La Trêve), mocht een keuze maken tussen de Belgische films en koos voor een prijs:

  • 1e prijs: "Le dernier cadeau" van Corentin Clouet (1500€ en een uitnodiging voor BSFF 2021)
  • 2e prijs: "Empty Windows" door Joren Slaets (1000€ en een uitnodiging voor BSFF 2021)
  • 3e prijs: "Plastic" van Sébastien Baillou (500€ en een uitnodiging voor het BSFF 2021)