Spring naar content

Next Generation Jury

meryl
guegan
migom

Méryl 
Fortunat-Rossi

Méryl Fortunat-Rossi ontdekte de fotografie op de middelbare school en ging vervolgens film studeren in België. Hij draaide verschillende korte documentaires, onder meer Aparición, dat werd geselecteerd voor de festivals van o.m. Aix-en-Provence, Amiens, Split en Jihlava. De film kreeg de publieksprijs op het festival van Lago (Italië) en werd genomineerd voor een Magritte du cinéma. Wat fictie betreft, verkent hij samen met Xavier Seron een ongecompliceerd soort cinema vol zwarte humor. Samen regisseerden ze de fake ethyleendocumentaire Mauvaise-lune, de studentikoze bosfarce L’ours noir (Magritte voor de beste korte film 2016) en de erotisch-akoestische komedie Le plombier (Magritte voor de beste korte film 2017). Met zijn eerste speelfilm, La grand-messe (geregisseerd samen met Valéry Rosier), won hij in 2018 de publieksprijs op het Brussels International Film Festival. Sinds 2013 is hij verantwoordelijk voor het Festival du Cinéma Belge in de Garrigue.

Anne-Laure
Guégan

Anne-Laure Guégan is al 25 jaar monteur in België. Voor Alléluia van Fabrice Du Welz ontving ze de Magritte voor de beste montage. In 2014 besloot ze haar carrière een andere wending te geven en ze ging aan het hoofd staan van Need Productions. Daar erfde ze een filmografie van een veertigtal films van bekende Belgische auteurs (Ursula Meyer, Inès Rabadan, Cattet-Forzani, Delphine Gleize, Annick Ghijzelings, Valéry Rosier, Dominique Henry-Vincent Detours e.a.), die geregeld werden bekroond op internationale festivals.

Frederike
Migom

Frederike Migom is cineaste, scenariste en actrice. Ze studeerde podiumkunsten en werkte in New York, waarna ze verhuisde naar Parijs om er film te studeren en aan verschillende projecten te werken. In 2011 arriveerde ze in Brussel, waar ze drie jaar aan de slag was als assistent-producent bij Caviar Film. In 2013 regisseerde ze Malakim, haar eerste korte film, gevolgd door Adam & Everything (2014) en Nkosi Coiffure (2015). Die laatste werd gesteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), werd vertoond op festivals als Tribeca en het BFI, en won heel wat prijzen. Nog steeds met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds draaide ze vervolgens de korte documentaire film Si-G, die momenteel op festivals over de hele wereld wordt vertoond. Binti, haar eerste lange speelfilm, komt uit in april 2019.