Spring naar content

Next Generation Jury

REMI ALLIER. 30/12/2019. PHOTO CAROLINE DOUTRE
Sarah Hirtt
kaluza

Rémi
Allier

Rémi Allier is een jonge Franse regisseur en scenarioschrijver. Na zijn opleiding in montage in Parijs komt hij terecht in de regie-afdeling van het IAD (Institut des Arts de Diffusion), in Louvain-la-Neuve, België. In 2012 regisseert en schrijft hij samen met Pablo Munoz Gomez een eerste kortfilm: Jan, opgemerkt op verschillende festivals, met name in België en Frankrijk. Daarna regisseert hij zijn afstudeerfilm Zinneke (publieksprijs van de Next Generation 2014-wedstrijd), die succesvol op festivals over de hele wereld was. Hij woont nu vooral in Brussel waar hij werkt, maar ook in Frankrijk. Zijn laatste kortfilm Les Petites mains kreeg de César voor Beste Kortfilm in 2019. Momenteel bereidt hij zijn eerste langspeelfilm voor. Zijn werk richt zich op jeugd en kindertijd.

Sarah 
Hirtt

Na haar studies Romaanse Talen en Literatuur aan de ULB startte Sarah Hirtt, gedreven door haar eerste passie voor cinema, met een opleiding regie aan het INSAS. Haar afstudeerfilm, En attendant le dégel, won onder andere de 2e prijs van de Cinéfondation in 2013 op het Filmfestival van Cannes.
Vervolgens regisseerde Sarah Hirrt in 2014 de kortfilm Javotte en schreef haar eerste langspeelfilm, Escapada, die in maart 2019 in de Belgische bioscopen werd uitgebracht.

Vincent
Kaluza

Vincent Kaluza geboren in 1977, studeerde film in Nantes. Nadien werkte hij van 2001 tot 2006 als regieassistent voor verschillende filmproducties en TV producties.
Sinds 2006 werkt hij voor het internationale kortfilmfestival “Sauve qui peut le court métrage” in Clermont-Ferand, waar hij de algemeen afgevaardigde van het team is. Vincent is ook actief binnen de Filmcommissie van de regio Auvergne.