Spring naar content

Pers jury

 

aurore engelen

 

AURORE ENGELEN

Na haar studie literatuur creëerde en leidde Aurore Engelen gedurende vijf jaar een Afrikaans filmfestival in Brussel. Tegelijkertijd werkte ze samen met diverse productiestructuren, beheerde de onlinecommunicatie van Les Magritte du cinéma en organiseerde de workshops en professionele ontmoetingen van het Festival de Namur. Sinds 2008 is ze Belgisch correspondent van Cineuropa en sinds 2016 ook hoofdredacteur van Cinevox.

 

bjorn gabirel

 

BJORN GABRIELS

Bjorn Gabriels is auteur, filmcriticus en hoofdredacteur van het onafhankelijke, kritische filmtijdschrift Filmmagie.

 

richard harris

 

RICHARD HARRIS

Richard Harris behaalde een diploma aan Columbia University. Hij debuteerde bij Pacifica Radio in New York als program producer, on-air host, traffic director, operations director en program director. Daarna werkte hij bij het CBS-TV-netwerk in Los Angeles als writer/producer creative services, movies & mini-series. Momenteel is hij journaliste voor The Bulletin in Brussel.

stanislas ide

STANISLAS IDE

Stanislas Ide is filmjournalist voor Metro België sinds september 2018. Hij draaide proef in het festivalmilieu. Eerst was hij betrokken bij de logistieke organisatie van de LUX-prijs van het Europees Parlement en vervolgens bij de programmering van de ‘Giornate degli Autori’-sectie tijdens het festival van Venetië. Hij selecteert ook documentaires voor de Dimanches Orange, die hij sinds maart 2014 organiseert met zijn vzw Tissu Orange.

alain lorfèvre

 

ALAIN LORFEVRE

Alain Lorfèvre is sinds 1995 journalist bij La Libre Belgique, waar hij schrijft over film, stripverhalen en nieuwe media. Hij schreef Patar, Aubier et Cie – Destins animés (2011) en schreef mee aan Image par Image – Le cinéma en Fédération Wallonie-Bruxelles (2001). Daarnaast is hij coauteur van de webdoc Naître à domicile (2014) en de applicatie 14-18 Trip (2014).

gaelle moury

 

GAËLLE MOURY

Deze 28-jarige journaliste behaalde een diploma journalistiek aan de ULB en een Advanced Master in Interdisciplinary Analysis of the European Construction. Ze debuteerde in 2011 bij Le Soir, waar ze aan de slag ging voor de webdienst en daarna voor de afdeling cultuur.

 

JF Luijgers

 

JEAN-FRANCOIS PLUIJGERS

Jean-François Pluijgers was lang een van de filmcritici van La Libre Belgique. Na een periode als programmaverantwoordelijke bij CINEMATEK verzorgt hij de filmpagina’s van Focus Vif, de cultuurkatern van Le Vif L’Express.