Spring naar content

European Film Awards – Short Matters! #2

06.09 – 13.30 – FLAGEY 5


Ontdek 3 programma’s met films die in de prijzen vielen op grote festivals zoals Berlijn, Venetië of Rotterdam.

Cães que ladram aos pássaros

Leonor Teles

Pays Portugal
Genre Fictie
2019 - 20' - Color
School is gedaan en er hangt levendigheid in de lucht. De straten en cafés in porto zijn vol met toeristen. De oude en decadenten zijn de hoogtepunten van de gentrificatie van de stad. Vincente ziet het stadslandschap dagelijks veranderen terwijl hij door de stad fietst. De stad is niet meer wat het was, de wereld verandert en hij ook. Samen met zijn vrienden en familie leeft hij in afwachting op de eerste zomerdag en de start van een nieuw leven.

Egg

Martina Scarpelli

Pays Denemarken, Frankrijk
Genre Animatie
2018 - 12' - Black & White
Een vrouw is opgesloten in haar eigen huis met een ei. Ze eet het ei op en heeft spijt. Ze vermoordt het. Ze laat het ei sterven van de honger.

Oslo

Shady Srour

Pays Duitsland, Israel
Genre Fictie
2019 - 15' - Color
Ziad, een Palestijnse dag werker mag niet naar Israel gaan om te werken die dag. De bewaker van de Oosterse grens van Jeruzalem geeft hem geen reden hiervoor. Ziad heeft zijn dochter vlees voor het avondeten beloofd en dus moet hij een creatief plan bedenken. De reis terug is lang en wat hij in de droge bergen tegenkomt zal een beproeving van zijn waardigheid zijn.

Rekonstrukce (Reconstruction)

Jiří Havlíček, Ondřej Novák

Pays Tsjechische Republiek
Genre Fictie
2018 - 15' - Color
Olda (17) is een beschuldigde in afwachting op zijn proces in een jeugdgevangenis. Het eentonige cel leven vervlecht zich met herinneringen van een politie reconstructie. Een zomer avond was genoeg om de vakantie verveling te veranderen in wreed vermaak dat zou leiden tot dood.

Teltet (The tent)

Rebecca Figenschau

Pays Noorwegen
Genre Fictie
2019 - 17' - Color
Een disfunctioneel gezin van vier gaat kamperen. Slechte communicatie maakt het moeilijk om samen te werken om een ingewikkelde tent in elkaar te zetten. De kinderen reageren slecht op de ongemakkelijke spanning die toeneemt wanneer een onderliggend conflict tussen de twee ouders langzaam maar zeker naar boven stijgt. Een choquerend geheim komt aan het licht.