Spring naar content

Oscars

11.09 – 14.00 – GALERIES


Ontdek alle kortfilms die genomineerd werden voor de Oscars van 2020.

Het Brussels Short Film Festival maakt voortaan deel uit van de lijst van Oscars® Qualifying Festivals!

Nefta Football Club

Yves Piat

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2018 - 17' - Color
In Zuid-Tunesië, vlakbij de Algerijnse grens, kruist het pad van twee jonge broers dat van een ezel met een hoofdtelefoon op.

Saria

Bryan Buckley

Pays Verenigde Staten
Genre Fictie
2019 - 22' - Color
Het verhaal van twee onscheidbare weeszussen, Saria en Ximena. Ze vechten tegen het dagelijkse misbruik en ondenkbare ellende in het Virgin de la Asuncion weeshuis. Dit verhaal volgt de gebeurtenissen tot de tragische brand in 2017 die het leven van 41 weesmeisjes heeft gekost.

The Neighbors’ Window

Marshall Curry

Pays Verenigde Staten
Genre Fictie
2019 - 20' - Color
De weduwe van de buren vertelt het verhaal van Alli (Maria Dizzia): een moeder van jonge kinderen die gefrustreerd is met haar dagelijkse routine en met haar man (Greg Keller). Haar leven neemt een andere wending waneer twee ruimdenkende twintigers tegenover haar gaan wonen en ze in hun appartement kan kijken.

Une Sœur (A Sister)

Delphine Girard

Pays Belgïe
Genre Fictie
2018 - 16'29'' - Color
A night. A car. A woman in trouble. A call.

Veljeys (Brotherhood)

Meryam Joobeur

Pays Canada, Qatar, Tunisia, Zweden
Genre Fictie
2018 - 25' - Color
Mohamed, een geitenhoeder, woont met zijn vrouw en twee zonen in het platteland van Tunesië. Mohamed is enorm verontrust wanneer zijn oudste zoon Malik na een lange reis terug naar huis keert met een mysterieuze nieuwe vrouw. De spanning tussen vader en zoon stijgt gedurende drie dagen tot het breekpunt. Leeft samen met zijn vrouw en zoon op het Tunesische platteland. Hij is erg aangeslagen wanneer zijn oudste zoon Malik van een lange reis terugkeert met een mysterieuze jonge vrouw.