Spring naar content

Internationale Competitie 16

01.09.2021 – 21.00 – Galeries


Van de bijna 6800 ontvangen kortfilms (in 2020 en 2021), zullen 98 films uit 36 landen een plaats proberen te bemachtigen op het palmares van de Internationale Competitie.

Want naast de films die geselecteerd zijn voor 2021, verwelkomt de 24ste editie van het BSFF ook de films die geselecteerd werden voor de Internationale Competitie in 2020, die moest worden uitgesteld.

De laureaten van de hoofdprijzen van de Internationale en Nationale Competities komen in aanmerking voor de preselecties van de Oscars® in de categorie Best Live Action en Best Animated Short Film, op voorwaarde dat de film voldoet aan de regels van de Academy.

Posjeta

Đorđe Vojvodić

Pays Montenegro
Genre Fictie
- 20'46'' - Color
Stefan is een student uit Montenegro en woont in Berlijn. Hij deelt samen met zijn vriend in het geheim een appartement. Wanneer zijn ouders voor een weekend op bezoek komen, veranderd Stefan zijn leven voorgoed.

Crashing

Alex Salam

Pays Verenigd Koninkrijk
Genre Fictie
2020 - 12' - Couleur
Amanda wordt wakker in het ziekenhuis en weet niet meer hoe ze daar terecht is gekomen. Als haar dokter haar het tragische nieuws brengt, begint Amanda's wereld in meer dan één opzicht te ontrafelen.

Kuća je gde je kuća

Peter Cerovsek

Pays Solvenia
Genre Fictie
- 23'32'' - Color
Luna en Luka wonen in een huis dat hun hele universum symboliseert. Elke poging tot verandering wordt beschouwd als het ergste verraad.

Dad’s Divorce

Jesper Sichlau

Pays Denemarken
Genre Fictie
- 7' - Color
Als Oscar en zijn zus het nieuws van de scheiding van hun ouders krijgen, moeten ze alles in het werk stellen om dat te voorkomen.

Horacio

Caroline Cherrier

Pays Frankrijk
Genre Animatie
2020 - 10'02" - Couleur
Guillaume doodt Horacio omdat hij te hard schreeuwde. Een tragisch-komische gebeurtenis, zoals men soms in de kranten leest. Tijdens zijn proces maakt de armoede van het motief hem ongerust. Guillaume, die tien jaar in de gevangenis zit, vergeet geleidelijk dit verhaal van een man die te hard schreeuwt, die niemand overtuigt. Als hij uitstapt, schreeuwt er weer iemand.