Spring naar content

Familie

29.08.2021 – 11.00 – Vendôme


Kortfilms op het grote scherm! Op het programma staan enkele animatie meesterwerken, komedies en andere ontroerende, boeiende, grappige en leerrijke films… Kom de wereld van de kortfilm ontdekken met het hele gezin!

Au large

Mathilde Papinster

Pays Belgïe
Genre Animatie
2019 - 6' - Couleur
Een ijsschots, een grote man, een vis en een realiteit die niet lijkt op die van de anderen. We volgen de reis van een grote man die denkt dat hij een eskimo is die op een ijsschots leeft, terwijl hij in werkelijkheid gewoon een gek is die een puinhoop maakt van een supermarkt door achter een vis aan te gaan.

Avant card

Stella Raith

Pays Duitsland
Genre Animatie
2020 - 5' - Couleur
We volgen Ernst, een postkaartfiguur, op zijn reis door de wereld van de postkaarten en zijn vreemde innerlijke reis. Zal hij het geluk vinden?

Heatwave

Fokion Xenos

Pays Verenigd Koninkrijk
Genre Animatie
2019 - 7'14" - Couleur
Midden in een waanzinnige hittegolf, vinden twee kinderen een manier om iedereen af te koelen!

Home Away 3000

Philippe Baranzini, Héloïse Pétel

Pays Frankrijk
Genre Animatie
2018 - 11'17" - Couleur
Nadat hij op een onbekende planeet is neergestort, begint een ruimtetoerist zijn beschadigde ruimtecaravan te repareren. Hij staat op het punt een verrassende ontmoeting te hebben...

Inkt

Erik Verkerk, Joost van den Bosch

Pays Nederland
Genre Animatie
2020 - 2' - Couleur
In deze ultrakorte animatiefilm volgen we een octopus met een schoonmaakmanie. Maar zelfs met zoveel armen bereiken we niet altijd ons doel .

Lisboa Orchestra

Guillaume Delaperriere

Pays Frankrijk
Genre Documentaire
2013 @nl - 12' - Couleur
"Lisboa Orchestra" is een muzikale ballade in de stad van de zeven heuvels. Terwijl de stedelijke ritmes van de dag zich ontvouwen, wordt een originele en hypnotiserende muziek gecomponeerd uit geluids- en beeldmonsters verzameld in de Portugese hoofdstad, waarvan de metronoom de pulsatie van de stad is.

Parapluies

José Prats, Álvaro Robles

Pays Frankrijk, Spanje
Genre Animatie
2020 - 12' - Couleur
In een ver land waar het nooit stopt met regenen, brengt de zesjarige Kyna haar dagen zorgeloos door onder de beschermende "paraplu-baard" van haar vader, Din. Op een nacht verdwijnt Kyna's geliefde hond Nana. Om haar te vinden, zal Kyna haar grootste angst, de regen, onder ogen moeten zien.

The Kite

Martin Smatana

Pays Tsjechische Republiek
Genre Animatie
2019 - 13' - Couleur
The Kite behandelt het thema van de dood op een metaforische en symbolische manier. Door middel van de relatie tussen een kleine jongen en zijn opa, laat de film zien dat niemand van ons hier voor altijd is en dat alle levende wezens moeten sterven, maar tegelijkertijd herinnert het ons eraan dat de dood niet het einde van onze reis betekent.