Spring naar content

EFA 3

01.09.2021 – 13.30 – Flagey


European Film Awards | Short Matters!

Ontdek onze 3 programma’s met films die reeds in de prijzen vielen op grote festivals zoals Berlijn, Venetië of Rotterdam.

Carne

Camila Kater

Pays Brazilië, Spanje
Genre Animatie
2019 - 12' - Couleur
Blue, rare, medium, well done en very well done. Aan de hand van intieme en persoonlijke verhalen vertellen vijf vrouwen over hun ervaringen met hun lichaam, van hun kindertijd tot op hoge leeftijd.

Marksis Kucha 12

Irine Jordania

Pays Georgië
Genre Fictie
2019 - 15' - Couleur
De vrouw schenkt zichzelf een kop koffie in en zit elke dag op dezelfde plaats, op hetzelfde tijdstip, en belt hetzelfde nummer op haar telefoon. Op een dag wordt haar telefoontje onverwacht beantwoord.

Nha Mila

Denise Fernandes

Pays Portugal, Zwitserland
Genre Fictie
2020 - 18'30" - Couleur
Na veertien jaar afwezigheid wordt Salomé gedwongen terug te keren naar Kaapverdië om haar stervende broer te zien. Tijdens haar tussenstop op de luchthaven van Lissabon herkent Águeda, een schoonmaakster, Salomé als Mila, haar jeugdvriendin. Águeda nodigt Salomé uit om het vliegveld te verlaten en de tussenstop bij haar thuis door te brengen met de vrouwen van haar familie. De buurt neemt haar mee op een spirituele reis, waarvan de bestemming een pijnlijke band met haar vaderland is.

Sun Dog

Dorian Jespers

Pays Belgïe
Genre Fictie
2020 - 19'46" - Couleur
Fedor is een jonge slotenmaker in Moermansk, een bevroren stad in de duisternis van het Russische Noordpoolgebied. Klant na klant dwaalt hij door de steegjes van beton, geanimeerd door een fantasie die hem isoleert van de stad en zijn bevolking.

Things that happen in the bathroom

Edward Hancox

Pays Verenigde Staten
Genre Fictie
2019 - 13' - Couleur
In het heiligdom van de badkamer, verlangt een eenzame jongere naar liefde.

Tio Tomás, a contabilidade do dias

Regina Pessoa

Pays Frankrijk, Portugal
Genre Animatie
2019 - 11' - Noir et Blanc
Oom Thomas - The Accounting of Days gaat over de speciale relatie van Regina Pessoa met haar oom. Deze film is een krachtige liefdeskreet aan het adres van deze marginale man, die een bepalende factor was in het leven van de filmmaakster, en tevens haar artistieke vonk. Een prachtig eerbetoon aan deze dichter van het dagelijks leven.