Spring naar content

ESFAA 1

29.08.2021 – 18.30 – Vendôme


Dit programma toont een selectie van de allerbeste Europese kortfilms die vorig jaar in eigen land bekroond werden met de nationale publieksprijs. Nadat deze 10 films de harten van hun nationaal publiek wisten te overwinnen, maken ze dit jaar deel uit van een rondreizend programma, waarbij ze Europa doorkruisen. De eerste stop is Brussel. Het Belgisch publiek zal dus de eerste zijn om hun stem uit te brengen.

Fließende Grenze

Joana Vogdt

Pays Duitsland
Genre Fictie
2020 - 17' - Couleur
(engels) The border between East and West Germany runs right through Schaalsee lake. The attempt to solidify the dividing line shows just how fluid it is.

Kansanradio

Virpi Suutari

Pays Finland
Genre Documentaire
- 26' - Couleur
A People's Radio - Ballads from a Wooded Country is een carnavaleske portrettering van het Finse landschap van de ziel en het verblijf. De korte film is gebaseerd op het iconische YLE-programma "People's Radio", en het visuele materiaal is gemaakt door de roadmovie-methode van het rijden door het zomerse Finland.

Mother’s

Hippolyte Leibovici

Pays Belgïe
Genre Documentaire
- 22' - Color
De documentaire toont een familie van vier generaties Brussels Drag Queens tijdens een avond in de kleedkamer. Terwijl de mannelijke trekken vervrouwelijkt worden onder lagen van make-up en alcohol, gaan de harten open. Moeilijke onderwerpen worden besproken (zelfmoord, coming out of moederliefde bijvoorbeeld), er worden grapjes gemaakt en de generatiekloof maakt onvermijdelijk deel uit van de discussie.

O Nosso Reino

Luís Costa

Pays Portugal
Genre Fictie
2020 - 15' - Couleur
(engels) In a village where time and space run out, a child dwells in the death vortex.