Spring naar content

Short Rounds

01.09.2021 – 14.00 – Vendôme


Met films als Raginng Bull, Rocky, When We Were Kings heeft boksen allang bewezen dat sport zich perfect naar het grote scherm vertaald. Het BSFF toont dit jaar hoe boksen ook in kortfilms gretig aan bod komt.

Black Mamba

Amel Guellaty

Pays Tunisia
Genre Fictie
2017 - 20' - Color
Voor Sarra, een meisje met een zorgeloos leven in Tunesië, verloopt alles zoals haar moeder gepland heeft: ze neemt naailessen en trouwt binnenkort met een jongen uit een goed gezin. Maar Sarra verbergt stiekem een plan om aan haar huidige leven te ontstnappen.

Box

Matthew Barton

Pays Frankrijk
Genre Documentaire
2018 - 9'06'' - Color
Tegenslag zorgt voor escapisme en training verlicht de stress. De ontmanteling van de 'Jungle van Calais' door de ogen van de lokale boksclub.

Diamante, O Bailarina

Pedro Jorge

Pays Brazilië
Genre Fictie
2016 - 22'30'' - Color
Vliegt als een vlinder, prikt een bij.

Digs for pennies

Evin O'Neill

Pays Ierland
Genre Fictie
2017 - 16' - Color
In de late 1800 reizen een bokser en zijn manager door het platteland van gevecht naar gevecht, levend van weddenschappen en kleine aalmoezen. De bosker probeert geld te sparen om naar het buitenland te emigreren maar hij verdenkt zijn manager en beste vriend ervan dat hij niet eerlijk wordt betaald.

Le carré de lumière

Claude Luyet

Pays Zwitserland
Genre Animatie
1992 - 5' - Color
Een parabel van een bokser die vecht met zijn eigen reflecties. Uitgedaagd door zijn eigen ideeën en illusies.

Soigne ton gauche

René Clément

Pays Frankrijk
Genre Fictie
- 13' - Black & White
Een bokser is samen met zijn entourage in het buitenland voor het volgende gevecht. Ondertussen verwaarloost Roger op een naburige boerderij zijn huishouden. Terwijl hij de bokser in de gaten houdt, fantaseert Roger dat hij zelf een bokser is. Wanneer zijn teammates hem in de steek laten, biedt Roger zich aan.