Spring naar content

BSFF Hall of Fame

21.04.2022 – 21.30 – Flagey


Een bloemlezing van Belgische kortfilms, vertoond op het BSFF en gesteund door het Centre du Cinéma de la Fédération Wallonie-Bruxelles, dat kan rusten op een succesvolle carrière: van de Césars tot de preselecties van de Oscars, via de Magrittes… Ontdek een programma van formaat!

Les corps étrangers

Laura Wandel

Pays Belgïe
Genre Fictie
2014 - 15' - Color
Tijdens zijn revalidatie in een zwembad, moet een man zijn nieuw lichaam onder ogen zien te komen, ook al is hij hier nog niet klaar voor. De kinésist die hem hierbij begeleidt probeert de afstand die hij met zowel zijn lichaam als zijn omgeving heeft, te doorbreken.

T’es morte Hélène

Michiel Blanchart

Pays Belgïe
Genre Fictie
2020 - 24'12" - Couleur
Maxime woont met de geest van haar dode vriendin, Hélène samen. Maxime kan de ondragelijke situatie niet aan en maakt het uit. Hélène lijkt die beslissing niet te willen accepteren.

Les Petites Mains

Rémi Allier

Pays Belgïe
Genre Fictie
2017 - 15' - Color
Léo is de tweejarige zoon van een lokale fabrieksbaas die binnenkort zijn fabriek moet sluiten. Wanneer de medewerkers het nieuws te horen krijgen, wordt Léo ontvoert door Bruno, een van de arbeiders.

Welkom

Pablo Munoz Gomez

Pays Belgïe
Genre Fictie
2013 @nl - 17' - Color
Jorge en zijn oude vader Antonino wonen in Wallonië. Wanneer Jorge een kippenhok voor zijn seniele vader wil bouwen, duikt er een probleem op: hun tuin ligt deels op Vlaams grondgebied, waardoor er een bouwvergunning dient aangevraagd te worden.