Spring naar content

Internationale Competitie 10

25.04.2022 – 19.30 – Flagey
28.04.2022 – 17.30 – Flagey


Van de bijna 3714 ontvangen kortfilms, zullen 59 films een plaats proberen te bemachtigen op het palmares van de Internationale Competitie.

De laureaten van de hoofdprijzen van de Internationale en Nationale Competities komen in aanmerking voor de preselecties van de Oscars® in de categorie Best Live Action en Best Animated Short Film, op voorwaarde dat de film voldoet aan de regels van de Academy.

BFFS

Elia Urquiza

Pays Spanje
Genre Fictie
2020 - 20'00" - Noir et Blanc
Twee beste vriendinnen uit de middelbare school, uit een slaperig woestijnstadje hebben samen hun laatste roadtrip. Binnenkort gaat Luz studeren dankzij een beurs aan de UCLA, terwijl Paloma achterblijft met haar 8 maand-oude baby. Het enige probleem is het aanhoudende gehuil.

Bolo raz jedno more

Joanna Kozuch

Pays Slovakije
Genre Animatie
2021 - 16'00" - Couleur
Er was eens een zee die verdwenen was. Samen met de zee verdween ook het leven en het werk aan zee. Al wat overbleef waren het dode woestijnterrein en de wrakken van gigantische vissersboten in het zand.

Cataracte

Faustine Crespy, Laetitia de Montalembert

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2020 - 12'57" - Couleur
(Engels) Nicky is an excentric and outcast woman. She decides to put an end to her life after loosing her last allowances, and decides to entrust her dog Izy to her neighboor. But as the neighboor turns the dog back, a run around the clock begins for Nicky who is about to overdose… Her last hope resides in Jacques, a social services employee doing his first control at Nicky’s appartement.

I’m not telling you anything just sayin’

Sanja Milardovic

Pays Croatia
Genre Fictie
2020 - 18'00" - Couleur
Zrinka komt voor een paar dagen naar haar geboortestad om plaatsverkenning te doen. Ze verblijft in het huis van haar moeder. Aangezien deze zich vreemd gedraagt, beslist ze om haar mee te nemen op verkenning.

Lip rouge

Minseo Cho

Pays Zuid-Korea
Genre Fictie
- 18'00" - Couleur
Jae-hyeon, die omwille van schulden achtervolgd wordt door geldeisers, pleegt uiteindelijk verzekeringsfraude om zijn moeders verzekeringsgeld te krijgen. Van bij de repetitie valt hun plan in duigen. Naarmate de tijd verstrijkt, neemt ook de schuld toe.