Spring naar content

ESFAA 1

26.04.2022 – 20.30 – Vendôme


Dit programma toont een selectie van de allerbeste Europese kortfilms die vorig jaar in eigen land bekroond werden met de nationale publieksprijs. Nadat deze 9 films de harten van hun nationaal publiek wisten te overwinnen, maken ze dit jaar deel uit van een rondreizend programma, waarbij ze Europa doorkruisen. De eerste stop is Brussel. Het Belgisch publiek zal dus de eerste zijn om hun stem uit te brengen.

Harta

Julia de Paz Solvas

Pays Spanje
Genre Fictie
2021 - 23'19" - Couleur
Carmela, een 12-jarig meisje, wordt op haar verjaardag gedwongen om haar vader te ontmoeten in een ontmoetingscentrum voor gezinnen, wegens zijn veroordeling voor gendergeweld tegen haar moeder.

We have one heart

Katarzyna Warzecha

Pays Polen
Genre Documentaire
2020 - 10'00" - Couleur
Nadat zijn moeder overlijdt, komt Adam een aantal brieven tegen die zijn ouders jaren geleden naar elkaar stuurden. Dit is een kans voor hem om meer uit te vinden over zijn vader, die hij nooit gekend heeft.

Nanu Tudor

Olga Lucovnicova

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2020 - 20'04" - Couleur
In intieme close-ups legt de camera een idyllisch tafereel vast dat tot een ander tijdperk lijkt te behoren: rijpe kersen, zwart-wit foto's en een zomerhuis vol herinneringen aan de schijnbaar zorgeloze kinderjaren van verschillende generaties. Oude tantes praten over het verleden en ook oom Tudor beantwoordt de vragen van de filmmaakster. Beetje bij beetje confronteert ze hem met haar trauma, waarvoor hij verantwoordelijk is.

Partir un jour

Amélie Bonnin

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2021 - 24'00" - Noir et Blanc - Sous-titres: VO FR ST EN
Na zijn studies verliet Julien Normandië en ruilde hij zijn herinneringen in voor een beter leven in Parijs. Op een dag is het tijd om terug te keren en komen de herinneringen op brutale wijze weer naar boven.