Spring naar content

Arte

27.04.2022 – 17.30 – Flagey


Arte als gastheer van het BSFF

Dit jaar stelt onze partner Arte een programma samen met 7 korte animatiefilms, gaande van de meedogenloze speelplaats tot de gruwel van de zondagse maaltijden met het gezin. Een compilatie van korte animatiefilms die niemand onverschillig zal laten.

Précieux

Paul Mas

Pays Frankrijk
Genre Animatie
2020 - 13'41" - Couleur
Het lukt Julie maar niet om erbij te horen op school. Met de komst van Émile, een autistisch kind, verandert alles.

Dernière porte au sud

Sacha Feiner

Pays Belgïe, Frankrijk
Genre Animatie
2015 @nl - 14'20" - Noir et Blanc
"De wereld bestaat uit verdiepingen, gemaakt door ruimtes, verbonden door trappen.” is de visie van een kind en zijn Siamese tweelingbroer, die sinds hun thuis zijn opgesloten door hun moeder… Op een dag zien ze een vreemd licht…

Purpleboy

Alexandre Siqueira

Pays Belgïe, Portugal
Genre Animatie
2019 - 13'53" - Couleur
Oscar is een kind dat in zijn ouders’ tuin groeit. Zijn lichaam ontwikkelt zich in de aarde. Niemand kent zijn biologisch geslacht, maar hij wil een jongen zijn. Op een dag komt Oscar uit de aarde en ontdekt zijn vrouwelijk lichaam.

Metamorphosis

Carla Pereira, Juanfran Jacinto

Pays Frankrijk, Spanje
Genre Animatie
2019 - 10'26" - Couleur
Hij is in de dertig en woont nog bij zijn moeder. Hij is zwijgzaam en gekweld en heeft het contact met de werkelijkheid verloren. Op een avond, terwijl zijn moeder weg is, besluit hij zich voor eens en voor altijd te bevrijden van zijn innerlijke demonen.

Babičino seksualno življenje

Urska Djukic

Pays Frankrijk, Solvenia
Genre Animatie
2021 - 13'30" - Couleur
Een terugblik op de jeugd van een grootmoeder en de herinneringen van haar privéleven illustreren de status van Sloveense vrouwen in de eerste helft van de 20ste eeuw.

Le Repas dominical

Céline Devaux

Pays Frankrijk
Genre Animatie
2015 @nl - 13'47 - Color
It’s Sunday. At lunch, James observes his family. They ask him questions, but don’t listen to his answers; they give him advice but don’t follow them themselves. They caress him, they smack him, but it’s normal, it is lunch on Sunday.

Biciklisti

Veljko Popović

Pays Croatia, Frankrijk
Genre Animatie
2018 - 07'22" - Couleur
In een stadje aan de kust van Kroatië is het wedstrijdseizoen wielrennen in volle gang. De twee leiders niet alleen om de overwinning, maar ook om een vrouw. Dit terwijl het havenstadje zich voorbereid op de komst van een kapitein en zijn enorme cruiseschip.