Spring naar content

Ghosts of Europe : For a fist full of Euros

25.04.2022 – 17.30 – Flagey


Ghosts of Europe : For a fist full of Euros (Berlijn)

Brussel, Berlijn en Boedapest: drie festivals slaan de handen in mekaar voor een reis rond Europa. Vanuit drie invalshoeken bekijken we de verschillen die net de persoonlijkheid van Europa versterken. Drie niet te missen focussen om de problematiek waar ons continent vandaag mee wordt geconfronteerd, beter te begrijpen

You Can’t Automate Me

Katarina Jazbec

Pays Nederland
Genre Documentaire
2021 - 21'00" - Color
Voordat containerschepen de haven verlaten, maken sjorders de containers met zware stalen stangen vast. Zij zijn de laatsten in de havens die zulk gevaarlijk werk verrichten.

Minus One

Natassa Xydi

Pays Griekenland
Genre Fictie
2016 - 16'00" - Color
Het is zomer in Athene, Elsa’s familie is niet de enige die haar appartement verhuurt aan toeristen. In hun “reserveflat” is er weinig plaats voor de jongedame en haar dromen.

Oro Rojo

Carme Gomila

Pays Spanje
Genre Animatie
2021 - 12'04" - Color
Het meerstemmige verhaal over het protest van Marokkaanse aardbeienpluksters in Huevela en de structurele dimensie van dit conflict: het migratiebeleid, de massale uitbuiting van hulpbronnen in Noord en Zuid, het raciale kapitalisme…

Bambirak

Zamarin Wahdat

Pays Duitsland
Genre Fictie
2020 - 14' - Color - Sous-titres: OV FA/DE OT FR/NL
Terwijl de 8-jarige Kati uit Afghanistan zich verstopt in haar vaders vrachtwagen, moet Faruk zijn verantwoordelijkheden nemen als alleenstaande vader en dit weten te combineren met zijn eerste job in een nieuw land.

Apklausa

Urte Sabutyte

Pays Litouwen
Genre Fictie
2021 - 14'00" - Color
Aleksandra, een jonge procureur, moet zich ontfermen over een zaak dat mensensmokkel betreft.

La Costa Dorada

Noémi Gruner

Pays Belgïe
Genre Animatie
2017 - 10' - Color - Sous-titres: OV ES OT FR ODS
Om haar ouders te helpen, die getroffen zijn door de Spaanse crisis, moet Erika gaan zingen voor toeristen op La Costa Dorada, aangezien een van de belangrijkste protesten van de Indignados in Madrid plaatsvindt. Alleen wordt ze nog brutaler met de crisis geconfronteerd.