Spring naar content

Open Air 3

04.05.2023 – 21.00 – Kunstberg


De allerbeste kortfilms staan voor je klaar onder de sterrenhemel! Kom naar de Kunstberg en maak het jezelf aangenaam met een adembenemend uitzicht over de stad. Op het menu: gratis ‘best of’- vertoningen in de openlucht! Er rest je enkel te genieten…

Drame 71

Guillaume Lion

Pays Belgïe
Genre Fictie
2021 - 25'31" - Color - Sous-titres: VO FR ST EN
Het liefdesverhaal tussen een liedjesschrijver en een ijsverkoopster verweeft zich met het lot van een toekomstige tramlijn.

Les larmes de la Seine

Yanis Belaid, Eliott Benard, Nicolas Mayeur, Etienne Moulin, Hadrien Pinot, Lisa Vicente, Philippine Singer, Alice Letailleur

Pays Frankrijk
Genre Animatie
2021 - 08'49" - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/NL
17 oktober 1961, “Algerijnse arbeiders” gaan de straat op om te manifesteren tegen de verplichte avondklok, opgelegd door de politieprefectuur.

A brief history of princess X

Gabriel Abrantes

Pays Portugal
Genre Fictie
2016 - 7' - Couleur - Sous-titres: VO EN ST FR/EN
Terug naar het verhaal van "Prinses X", een futuristische vergulde bronzen fallus gebeeldhouwd door Brancusi, die in feite een buste is van het ongelooflijke kleine nichtje van Napoleon, Marie Bonaparte.

Help, I’ve gone viral !

Audun Amundsen

Pays Noorwegen
Genre
2020 - 19'34'' - Couleur - Sous-titres: VO ST FRE/EN
Terug in Noorwegen na een vakantie in Indonesië schreef Audun Kvitland een ode aan Nasi Padang, het kenmerkende gerecht van de provincie West-Sumatra. Hij uploadde het liedje naar YouTube en tot zijn verrassing werd het al snel een fenomeen in Indonesië.

Airborne

Jobczyk Andrzej

Pays Polen
Genre Animatie
2021 - 08'00" - Couleur
Airborne is de surrealistische ontmoeting tussen de wereld van de natuur en die van vliegende machines. Tijdens een psychedelische vlucht zonder grenzen, verandert zelfs agressie in liefde.

Cataracte

Faustine Crespy, Laetitia de Montalembert

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2020 - 12'57" - Couleur - Sous-titres: VO FR ST /EN
Nicky is een marginale en excentrieke vrouw. Wanneer ze haar laatste uitkeringen kwijt is, beslist ze uit het leven te stappen. Ze vertrouwt haar hond Izy toe aan haar buurvrouw, maar dan begint een race tegen de klok.

Je joue Rodrigue

Johann Dionnet

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2021 - 16'39'' - Couleur - Sous-titres: VO FR ST EN
Op het Festival van Avignon speelt Stéphane in “Ma soeur s’incruste” en Fanny in een klassieker van Victor Hugo. Als ze hem vraagt in welk stuk hij zit, liegt hij uit angst om als een sukkel te worden afgeschilderd.