Spring naar content

Internationale Competitie 10

01.05.2023 – 21.30 – Vendôme
05.05.2023 – 15.00 – Flagey


Van de bijna 3500 ontvangen kortfilms, zullen 52films een plaats proberen te bemachtigen op het palmares van de Internationale Competitie.

De laureaten van de hoofdprijzen van de Internationale en Nationale Competities komen in aanmerking voor de preselecties van de Oscars® in de categorie Best Live Action en Best Animated Short Film, op voorwaarde dat de film voldoet aan de regels van de Academy.

Nest

Hlynur Pálmason

Pays Denemarken
Genre Fictie
2022 - 22'00'' - Couleur - Sous-titres: VO ST EN/FR
Broers en zussen bouwen een jaar lang een boomhut. Terwijl we de seizoenen volgen, soms mooi, soms wreed, volgen we hen door de moeilijkheden die ze tegenkomen en hun momenten van vreugde.

A lullaby for yellow roses

Rahul Roye

Pays India
Genre Fictie
2023 - 17'55" - Couleur - Sous-titres: VO ST EN/FR
Na het verlies van hun dochter aan een noodlot, zoekt een migranten echtpaar uit de arbeidersklasse, vrienden bij elkaar.

Le calme de l’eau (Quiet water)

Jules Hamdadou

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2022 - 07'00'' - Couleur - Sous-titres: VO FR ST EN
Jeanne heeft zich afgezonderd in een bad. Paul, haar broertje, sluit zich samen met haar op in de ruimte, terwijl hun ouders weer eens ruzie hebben. De kinderen proberen te ontsnappen door hun favoriete spel te spelen.

Fairplay

Zoel Aeschbacher

Pays Frankrijk, Zwitserland
Genre Fictie
2022 - 15'00'' - Couleur - Sous-titres: VO FR ST EN
Een tiener die op zoek is naar erkenning, een arbeider die bereid is alles te doen om de jackpot te winnen, een topman aan het eind van zijn carrière die zichzelf wil bewijzen dat hij nog leeft. Drie personages die snelheid verliezen op de concurrentiesnelweg...