Spring naar content

Voor de lagere school – vanaf 8 jaar

Elk jaar nodigt het Brussels Short Film Festival scholen uit om een op maat gemaakt programma van kortfilms te ontdekken. We nemen de leerlingen mee op een ontdekkingstocht doorheen verschillende stijlen en genres, met een diversiteit in thema’s, film en verteltechnieken. De voorstellingen worden ingeleid en omkaderd door een professional.

Bgirl Badli

Charlotte De Cort

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2022 - 15'20" - Color - Sous-titres: VO NL/FR ST FR/NL
Mali is een bgirl in de breakscene. Ze is pas 14 en moet in Brussel samen met haar zus haar eigen boontjes doppen. Ze wil nieuwe technieken leren, maar weet niet hoe. De stoere bgirl is ook een zoekende tiener die via dans haar eigenheid wil uitdrukken.

Sounds Between the Crowns

Filip Diviak

Sounds between the crowns
Pays Tsjechische Republiek
Genre Animatie
2020 - 14'30" - Color - Sous-titres: Geen dialoog
Nadat de koningin het echte gezicht van de dakloze muzikant heeft ontdekt, wordt deze verjaagd uit de stad. Hoewel de wachters zijn instrument beschadigen deinst hij niet terug om het te herstellen en er muziek op te spelen.

Revelinho

Idriss Nabil

Pays Nederland
Genre Fictie
- 12'00'' - Couleur - Sous-titres: VO NL
De twaalfjarige Revelinho is een echte fan van Nederlandse volksmuziek en probeert met zijn liedjes de problemen van zijn ouders op te lossen. Samen met zijn vrienden zet hij alles op alles om thuis orde op zaken te stellen door op te treden tijdens een open mic concert.

Winter Lake

Petteri Saario

Pays Finland
Genre Documentaire
- 15'00'' - Couleur - Sous-titres: VO ST NL
Elke schoolvakantie gaat de 13-jarige Emika samen met haar nicht Antti naar het Saimaameer, een prachtig natuurreservaat in Finland. Haar vrienden vinden dat een waanzinnig idee omdat het daar zo koud is, maar dat is net waar Emika van houdt!

Dans la nature

Marcel Barelli

Pays Zwitserland
Genre Documentaire
- - Couleur - Sous-titres: VO FR ST NL
In de natuur bestaat een koppeltje uit een mannetje en een vrouwtje. ‘t Is te zeggen, niet altijd… Een koppeltje kan ook een vrouwtje en een vrouwtje zijn, of een mannetje en een mannetje. U weet het misschien niet, maar homoseksualiteit is nietalleen maar een menselijk verhaal.