Spring naar content

Voor de lagere school – vanaf 8 jaar

Elk jaar nodigt het Brussels Short Film Festival scholen uit om een op maat gemaakt programma van kortfilms te ontdekken. We nemen de leerlingen mee op een ontdekkingstocht doorheen verschillende stijlen en genres, met een diversiteit in thema’s, film en verteltechnieken. De voorstellingen worden ingeleid en omkaderd door een professional.

Bgirl Badli

Charlotte De Cort

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2022 - 15'20" - Color
Mali is een bgirl in de breakscene. Ze is pas 14 en moet in Brussel samen met haar zus haar eigen boontjes doppen. Ze wil nieuwe technieken leren, maar weet niet hoe. De stoere bgirl is ook een zoekende tiener die via dans haar eigenheid wil uitdrukken.

Dans la nature

Marcel Barelli

Pays Zwitserland
Genre Documentaire
- - Couleur
In de natuur bestaat een koppeltje uit een mannetje en een vrouwtje. ‘t Is te zeggen, niet altijd… Een koppeltje kan ook een vrouwtje en een vrouwtje zijn, of een mannetje en een mannetje. U weet het misschien niet, maar homoseksualiteit is nietalleen maar een menselijk verhaal.

Revelinho

Idriss Nabil

Pays Nederland
Genre Fictie
- 12'00'' - Couleur
Revelinho, 12 ans, est un grand fan de la musique folklorique néerlandaise et tente de traiter les problèmes de ses parents à travers ses chansons. Avec ses amis, il fera tout ce qui est en son pouvoir pour remettre les choses en ordre à la maison en se produisant lors d'un concert open mic.

Sounds Between the Crowns

Filip Diviak

Sounds between the crowns
Pays Tsjechische Republiek
Genre Animatie
2020 - 14'30" - Color
Nadat de koningin het echte gezicht van de dakloze muzikant heeft ontdekt, wordt deze verjaagd uit de stad. Hoewel de wachters zijn instrument beschadigen deinst hij niet terug om het te herstellen en er muziek op te spelen.

Winter Lake

Petteri Saario

Pays Finland
Genre Documentaire
- 15'00'' - Couleur
Elke schoolvakantie gaat de 13-jarige Emika samen met haar nicht Antti naar het Saimaameer, een prachtig natuurreservaat in Finland. Haar vrienden vinden dat een waanzinnig idee omdat het daar zo koud is, maar dat is net waar Emika van houdt!