Spring naar content

Voor het secundair – vanaf 12 jaar

Elk jaar nodigt het Brussels Short Film Festival scholen uit om een op maat gemaakt programma van kortfilms te ontdekken. We nemen de leerlingen mee op een ontdekkingstocht doorheen verschillende stijlen en genres, met een diversiteit in thema’s, film en verteltechnieken. De voorstellingen worden ingeleid en omkaderd door een professional.

Black Mamba

Amel Guellaty

Pays Tunisia
Genre Fictie
2017 - 20' - Color - Sous-titres: VO FR ST NL
Voor Sarra, een meisje met een zorgeloos leven in Tunesië, verloopt alles zoals haar moeder gepland heeft: ze neemt naailessen en trouwt binnenkort met een jongen uit een goed gezin. Maar Sarra verbergt stiekem een plan om aan haar huidige leven te ontstnappen.

Akram

Adrien Berlandi, Mickey Broothaerts

Pays Belgïe
Genre Fictie
2019 - 14'58'' - Color - Sous-titres: VO FR ST NL
Tijdens de zoektocht naar een outfit voor zijn concert, ontmoet Alexander twee vluchtelingen die zijn kamergenoot een week heeft gehuisvest. Na de ontmoeting, komt Alexander tot het besef dat zijn eigen zoektocht triviaal is in vergelijking.

Les larmes de la Seine

Yanis Belaid, Eliott Benard, Nicolas Mayeur, Etienne Moulin, Hadrien Pinot, Lisa Vicente, Philippine Singer, Alice Letailleur

Pays Frankrijk
Genre Animatie
2021 - 08'49" - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/NL
17 oktober 1961, “Algerijnse arbeiders” gaan de straat op om te manifesteren tegen de verplichte avondklok, opgelegd door de politieprefectuur.

Shower Boys

Christian Zetterberg

Pays Zweden
Genre Fictie
2021 - 09'11" - Couleur - Sous-titres: VO ST FR/NL
Na een warme oefenmatch, keren Viggo en Noel, 12 jaar oud, terug naar huis om elkaars grenzen en mannelijkheid uit te dagen. Een plotse onderbreking van een onschuldig spelletje, stelt in vraag wat een mannelijke vriendschap wel/niet kan zijn.

Haut les coeurs

Adrian Moyse Dullin

Pays Frankrijk
Genre Fictie
2021 - 15'00" - Couleur - Sous-titres: VO FR ST NL
Kenza en Mahdi plagen elkaar vaak op social media door middel van vernederingen. In de bus stelt Kenza haar naïef en romantisch broertje op de proef: meteen een liefdesverklaring voor Jada doen, een meisje dat Mahdi leuk vindt maar niet kent.