Spring naar content

VAF Wildcards

03.05.2023 – 20.00 – Flagey


Jaarlijks reikt het VAF verschillende ‘Wildcards’ uit aan de meest veelbelovende eindwerken van bachelor- of masterstudenten uit de Vlaamse filmscholen. Met een VAF Wildcard kunnen jonge makers hun eerste buitenschoolse film realiseren. Het programma omvat een vertoning van de winnende films van 2022, in aanwezigheid van de laureaten, als onderdeel van de “VAF Wildcards on Tour” doorheen Vlaanderen en Brussel. Het BSFF is erg blij deze veelbelovende filmtalenten voor te stellen aan het Brusselse publiek.

Les murs qui crient (Walls That Scream)

Evi Cats

Pays Belgïe
Genre Documentaire
2022 - 12'00'' - Couleur - Sous-titres: VO FR ST EN/NL
Op 10 april 2020 komt een 19-jarige jongen om bij een auto-ongeluk met de politie. Zijn naam, Adil, staat op bijna elke muur in Brussel. Terwijl de tijd verstrijkt, de stad verandert en de bewoners passeren, blijft zijn naam daar statisch staan, wachtend op gerechtigheid.

Inertia

Julie Verstraten

Pays Belgïe
Genre Animatie
2022 - 11'00'' - Couleur - Sous-titres: No dialogue
Een jonge vrouw weigert verandering in haar leven te accepteren en kiest ervoor om doelbewust de andere kant op te kijken, in plaats van de feiten onder ogen te zien. De verandering zelf laat dat echter niet toe.

Tukuleur

Brahim Tall

Pays Belgïe
Genre Fictie
2022 - 16'00'' - Noir et Blanc
Het uiterlijk van een personage van gemengde etniciteit verandert voortdurend: haar, houding en huidskleur verschuiven, doorkruisen en wisselen elkaar af, waardoor een choreografie van looks en houdingen ontstaat die gebaseerd is op voorstellingen uit de kunstgeschiedenis en de popcultuur. Het veranderende uiterlijk beïnvloedt onze blik, en die verschillende blik beïnvloedt de persoonlijke groei en strijd van het personage, dat een weg probeert te vinden tussen acceptatie en anders-zijn.